Senatorul Ioan Chelaru a sustinut o declaratie politica, intitulata "Presedintele jucator mizeaza pe o fundatura, primarul Emil Boc se ascunde in ea", pe care o puteti citi in continuare.

Presedintele Romaniei, Traian Basescu si-a luat doua zile libere, lasand la o parte interesele tarii, care-l macina doar seara pe la ora 7 inaintea jurnalelor de stiri, si "s-a suit" in 8 februarie pe "dealul Clujului", sa dea viata celui mai sentimental proiect al sau, Partidul Miscarea Populara.... si asta, pentru a nu stiu cata oara, deoarece este evident ca acest partid - fetus malformat, nascut la Cotroceni, chiar nu are nici o sansa sa fie tinut la pieptul viu si plin de voturi al electoratului.
"Succesul" dezbaterii publice pe tema, "Statul de drept intre modelul european si realitatea din Romania" a fost asigurat de "activistii lui Boc", care cu mic cu mare au venit manati de o dorinta nestavilita de a se transforma, dupa modelul Elenei Udrea, al lui Emil Boc, al lui Cristian Preda sau chiar al fostului ministru al Educatiei, Daniel Funeriu, in "Gastele Capitoliului", a caror unic scop este sa salveze statul de drept de statul mafiot pe care ei l-au creat cu mult sarg. Ar trebui totusi sa stie, inca de pe vremea meselor imbelsugate de la Guvern, sau de aiurea, sau poate de la cunoscutul fabulist rus Kralov, ca "voi, (gastele) sunteti bune numai la tava si cuptor" (trad. Tudor Arghezi, fabula "Gastele").
Salvarea statului de drept dupa modelul european "a la Partidul Miscarii Populare" s-a concretizat imediat, cand "inamicul statutului", un cetatean roman, e adevarat, mai in varsta, de 85 de ani, fost invatator si detinut politic care vocifera impotriva lui Traian Basescu a fost luat pe sus de fortele de ordine si dat afara din sala. Nici ca se putea un mai bun exemplu de "ASA se procedeaza" pentru ochii mari si mintile deschise ale participantilor de la dezbatere.
Emil Boc, cu o lacrima in coltul ochiului, gandindu-se la locul caldut de primar, dar cu mana stransa de presedintele Basescu, s-a inscris pe 9 februarie in Fundatia Miscarea Populara. Nu pot sa nu fiu in asentimentul lui Vasile Blaga care a afirmat ca spera ca Boc "sa nu se fi inscris intr-o fundatura". Acest "om nou", Emil Boc, care nu gandeste, care doar executa, fiindca ii e deja clar, pana si lui, ca altii gandesc pentru el, imi trezeste amintiri sumbre si dureroase despre acele practici cu esenta stalinista.
Dar iata, echipa colorata intens portocalie, fosta PDL-ista, care a construit cu osardie cimitirul unde guvernarea Boc a ingropat cresterea economica a Romaniei, renaste, deputatul Elena Udrea declarand zambitoare: "ca pe vremuri, din nou o echipa", si ce vremuri, de trista amintire !!??
Aceasta echipa, ce se doreste a fi un fel de pasare Phoenix, la fel de imorala isi cauta drum numai prin fundaturi. Presedintele tarii impreuna cu Elena Udrea si primarul Emil Boc au pornit pe o ulita plina de hartoape, spre un sat de langa Turda pentru a zabovi timp de vreo 3 ore, la o pensiune cu multe stele, departe de ochii cetatenilor si ai presei, unde preaplecatul Primar a decis sa se ascunda imoral sub fusta unei fundatii, in loc sa se ridice la inaltimea functiei publice, cu care a fost investit de clujeni, si care, in micimea lui sufleteasca, devenita proverbiala, ar putea da dovada de curaj si de responsabilitate politica, demisionand din functia de primar, pentru a sluji demn, cu cinste si bravura Partidul Miscarea Populara in calitate de membru cu acte in regula.
A doua zi, Emil Boc cu aceeasi lacrima nostalgica in coltul ochiului isi lua la revedere de la presedintele tarii si de la Elena Udrea, care din motive numai de ei stiute au intarziat plecarea cursei de linie Tarom de la Cluj spre Bucuresti, lasand sa astepte intr-un microbuz 35 de minute pasagerii acelui zbor, printre care se aflau si unii din colegii nostri: Sorin Bota - senator PSD, Steluta Cataniciu - deputat PNL, Cornel Itu - deputat PSD, Mate Andras - deputat UDMR, Elena Uioreanu - deputat PNL, Kelemen Hunor - presedinte UDMR, Augustin Zegrean - presedinte CCR, Radu Moldovan - presedinte CJ Bistrita-Nasaud.
Emil Boc - omul cu o dilema. A fi sau a nu fi primar.
Domnule Emil Boc, legea prevede ca un primar isi pierde mandatul daca se inscrie intr-un alt partid. Nu va ascundeti intr-o fundatura, intr-o fundatie, asumati-va deciziile si optiunile politice, aratati-va clar simpatia si sustinerea fata de Partidul Miscarea Populara, faceti dovada unui act de moralitate si dati-va demisia.