Senatorul Florian Bodog a sustinut o declaratie politica, intitulata "Apel la ratiune", pe care o puteti citi in continuare.

Am avut in ultima perioada numeroase intalniri, atat la cabinetul meu parlamentar, dar si in colegiu, cu oameni dezamagiti... In general, si din nefericire, politica ultimelor doua decenii nu a adus prea multe motive de bucurie sau de mandrie romanilor, iar framantarile prin care trece USL de cateva saptamani incoace nu fac decat sa intareasca si mai mult lipsa de incredere a romanilor intr-o clasa politica din care, stimati colegi, facem si noi parte.
Oamenii cu care am discutat mi-au spus cu subiect si predicat ca pe ei nu ii intereseaza deloc nici cine este ministru, nici cine este vicepremier, nici daca noi, cei din USL, suntem frati sau prieteni sau doar colegi. Tot ceea ce vor romanii de la noi, de la USL, este o altfel de politica si altfel de rezultate. Ei vor ca noi sa guvernam mai bine pentru ca viata lor sa fie mai buna decat pe vremea PDL. Nimic mai mult!
De aceea, stimati colegi, atunci cand aparem pe la televiziuni, sau in presa, ca si politicieni, cred ca trebuie sa avem, inainte de orice, obligatia si, subliniez, decenta, de a ne intreba: facem noi tot ceea ce tine de noi pentru ca la finalul acestui mandat oamenii sa poata spune ca Romania s-a schimbat in bine? Facem tot ce tine de noi pentru ca romanii sa nu isi piarda speranta? Iar oamenii dezamagiti cu care am discutat tocmai aici risca sa ajunga, sa isi piarda si aceasta speranta. Sa piarda o noua speranta! Si de ce? Pentru ca politicienii fac jocuri? Pentru orgolii? Asta ne dorim?
USL era si, eu sper, mai poate fi, prima constructie politica din Romania post-decembrista care sa isi duca mandatul la bun sfarsit, cu succes. Singura alianta care sa nu dispara ingropata in cinism si in ambitii marunte - pentru ca orice e marunt, stimati colegi, in fata obiectivului pe care ni l-am propus: acela de a schimba in bine Romania!
Nu sunt un naiv si nici oamenii din colegiul meu nu sunt. Dar, in numele lor si impreuna cu ei, de la tribuna Senatului Romaniei vreau sa fac un apel la ratiune. Un apel la responsabilitate si la bun simt. Un apel catre toti cei care, si nu vreau sa fiu mai explicit de atat, pe langa chelneri, chinezarii, scenarii imposibile si ipocrizie - pentru ca asta se numeste cand vrei ca calaresti doi cai odata - ar fi trebuit sa contribuie, inca din primavara lui 2012, de cand reprezinta jumatate din guvernul Romaniei!, la pastrarea sperantei si, asa cum isi doresc oamenii, la schimbarea in bine a acestei tari!