CTP: Traian Basescu a lovit presa intr-un mod ticalos, sub centura

Iesirea necontrolata, de joi seara, a presedintelui Traian Basescu la intrebarea unui jurnalist de la Antena 3 referitoare la Ioana Basescu, care ar fi incasat sume de bani de la compania Gazprom, nu a ramas netaxata de senior-editorul Gandul, CT Popescu. In opinia acestuia, Traian Basescu nu avea dreptul sa respinga intrebarea acelui jurnalist care lucreaza la un "post de dezinformare si propaganda".
CT Popescu este de parere ca la intrebarea jurnalistului, era indreptatit un refuz din partea lui Traian Basescu. "Domnul presedinte se afla la o conferinta de presa si avea dreptul sa spuna ca nu comentez intrebarea dumneavoastra sau nu doresc sa raspund la intrebarea dumneavoastra si sa treaca mai departe. O permite regula dialogului intr-o conferinta de presa sa faca asta. Nu avea insa dreptul sa faca ceea ce a facut", a declarat CT Popescu intr-o interventie la RTV.
"Paradoxal, domnul presedinte a vorbit, intrebat fiind, de cazul premierului Ponta si al declaratiilor in cazul Adrian Nastase, care constata acum CSM-ul ca au afectat independenta Justitiei, au lovit in prestigiul Justitiei. Dar ce face domnul presedinte. Exista si o alta putere in stat numita presa pe langa Justitie. A lovit-o intr-un mod ticalos domnul presedinte, sub centura, aceasta putere in stat numita presa.
In fata domnului presedinte nu se gasea domnul Voiculescu cu care are dansul de reglat niste conturi. Se gasea un jurnalist de la postul respectiv care isi facea acolo meseria, fusese trimis sa puna respectiva intrebare. Iar domnul presedinte din start ii spune ca lucrezi la un post de dezinformare si propaganda. Si asta ce inseamna. Inseamna ca un post de dezinformare si propaganda nu poate sa trimita un jurnalist care sa puna o intrebare cu un continut real?", se intreaba CT Popescu.
"Eu stiu ca si un prost, si un dobitoc, si un ticalos poate sa spuna adevarul, sau sa spuna ceva interesant la un moment dat. Nu avea dreptul sa respinga domnul presedinte pe acel jurnalist cu intrebarea lui, pentru ca domnul presedinte are parerea despre postul respectiv ca este cum este. Trebuia sa respinga intrebarea in sine.
Este o doza mare de ilogica aici. Nu am inteles de ce domnul presedinte ar trebui sa stie daca minte sau nu postul respectiv. Este atat de informat de toate tranzactiile notariale ale fiicei sale. Mie, normal, ar trebui sa nu fie informat. E greu ca sta cu toate registrele notariale in fata. Deci per baza a respins atat de sigur lucrurile si atat de brutal.
Apoi, daca ar fi asa, daca doamna Basescu ar fi semnat astfel de contracte, n-am inteles cine este Gazprom, este mafia, e vreo organizatie terorista internationala? Este o companie cu legaturi in toata lumea, n-am inteles de ce a trebuit sa se crispeze domnul presedinte...Care era ilegalitatea, care era ticalosia, care era problema, nu am inteles", a continuat CTP.
"Iar fata de acel jurnalist, care i-a spus la un moment dat sa renunte sa mai ia bani de la Voiculescu, de la postul unde lucreaza. Dar plateste domnul presedinte baiatului ratele la garsoniera unde sta sau ii plateste tratamentul mamei daca este bolnava, ii plateste gradinita pentru copii? Cum isi permite sa spuna asta unui jurnalist. Unui simplu jurnalist care vine acolo sa-si spune si el intrebarile, sa-si faca meseria", a conchis CT Popescu.

Sursa : DeCeNews