Moshemordechai.ro: Am bani de dat...

Ia poftim stire:
"Germanii i s-au plans premierului Ponta ca au de recuperat de la statul roman contravaloarea unor facturi care insumeaza peste 100 de milioane de euro, recunoscand ca suma a scazut, de la 250 de milioane, cat se inregistrau anul trecut."
Bine, s-a retinut. Statul roman e de rahat, e un rau platnic si omoara negri. Bine. Depasim faza si ne uitam putin mai atent la stire? Ce se vaita nemtii? Ca statul roman nu-i plateste? Ok, asta nu e in regula. Statul trebuie sa-si plateasca datoriile, asta e clar. Dar chiar nu vrem sa bagam de seama si cele doua aspecte esentiale care se zbenguiesc pe cristalin cand citim stirea? Adica:
a) guvernele Boc si MRU, adica guvernarea Basescu, populari de-ai mercheloasei, carevasazica, erau niste guverne de tepari. Cu toate astea madam Merkel a facut ca basina in izmene cand astia ai lu’ Ponta (care ar face acum bine sa plateasca datoriile lui Basescu) s-au luat de marele carmaci.
b) marile firme germane, ale care creaza locuri de munca si alte bla-bla-uri, de fapt, vin aici ca sa pape bani de la statul roman. Aia e cu marile investitii!
Hai, pa!