DeCeNews : De Ce au ramas oamenii lui Diaconescu in PPDD. Ce sanse are partidul

Sociologii spun ca Dan Diaconescu si partidul sau sunt in cadere libera, cu putine sanse de revenire pe termen lung. Paradoxal, tocmai aceasta tendinta descendenta ii tine pe parlamentarii PPDD in jurul liderului.
Mirel Palada, directorul CCSB, ne-a declarat ca nu il vede pe Dan Diaconescu revenind la 12-14%, iar daca se produce o hemoragie din partid, nu crede ca acesta va mai trece pragul de 5 procente. "Daca nu face un lucru remarcabil, Dan Diaconescu dispare din atentia publicului, a declarat Palada. Are nevoie de un nou scandal, gen Oltchim, sau de o noua arestare, urmata de eliberare, pentru a se victimiza. Aceste permanente discutii despre parlamentarii care il parasesc sunt devastatoare pentru imaginea sa. Aduc aminte de Corneliu Vadim Tudor, care avea acelasi tip de partid, parasit ulterior de parlamentarii care l-au folosit ca vehicol electoral. Nu poate prezenta o echipa, deci nu poate fi luat in serios, ramane doar ca supapa de siguranta, pentru cei foarte nemultumiti. Dar, atentie, oricat ar fi de vocali, acestia sunt tot mai putini".
Plecarile n-ar fi avut miza
Daca ar fi plecat din PPDD, unii dintre parlamentari ramaneau fara functii in Parlament, deci nu au un interes imediat de a migra la alt partid, crede politologul Alfred Bulai. "Cei care pleaca acum, nu sunt valorosi, nu inseamna nimic, nu exista o miza, a declarat Alfred Bulai. Ca urmare, ei nu primesc mare lucru. Doar daca s-ar reface majoritatea parlamentara, un grup ca al PPDD ar avea o valoare, ar putea negocia. Putem fi siguri ca au avut discutii, fiecare cu fiecare, ca au fost tatonari. PNL ar avea cea mai mare nevoie de un plus in efective. Dar, daca pleaca unul cate unul, pe langa deficitul de imagine au si o paguba concreta: nu obtin cine stie ce avantaje, nici speranta ca vor mai intra in Parlament. Vor fi marginali in partidele care ii primesc. Pe de alta parte, exista exemplul UNPR, care a reusit mult mai multe, pe termen lung. Ei au ramas uniti si au negociat ca grup, in momente cheie, maximizand rezultatele. Nu intamplator a intrat din nou in Parlament UNPR, ci pentru ca au actionat coordonat. Probabil ca macar atata lucru au invatat si cei de la PPDD", ne-a explicat Bulai.