Constiinta unui Liberal de Stanga: Romania lichelelor fara frontiere

Iar o saptamana dilie, in care agenda publica a fost total ignorata de presa si de politicieni. Romania a ajuns sa traiasca un soi de perpetua "noapte a cutitelor lungi", in care cei angrenati in lupta pentru putere isi iau gatul unii altora pe unde apuca, fara menajamente si in dispret total fata de "pulime" (termen patentat de Sorin Oprescu, pentru a desemna initial oamenii amarati, bolnavi, saraci, care nu beneficiaza de niciun fel de serviciu medical si carora cei de la Ministerul Finantelor le dadeau picioare-n fund ; ulterior termenul a fost extins si a intrat in uz pentru a desemna alegatorii de care politicienii isi amintesc mai ales in timpul campaniilor electorale - n. red.) , care a iesit de mult din sfera de interes a guvernantilor.
Daca in legatura cu basescu si lichelele lui nu-mi fac de mult iluzii, am crezut ca astia din USL au inteles ceva din ceea ce s-a intamplat in guvernarea basescu-boc, si vor avea decenta sa se comporte altfel, sa aplece urechea si la spusele "pulimii". Ti-ai gasit! Un bolnav de orgoliu, Antonescu, a gasit el momentul cel mai potrivit sa pregateasca ruperea Uniunii, visand sa reuneasca "dreapta" si sa nu mai guverneze cu "comunistii". Crezand ca asa poate profita de pe urma derutei din PDL. Deocamdata nu profita decat pescuitorii in ape tulburi, si lichelele politice fara frontiere
Voiculescu si gasca lui de yesmani de la A3 gasesc si ei ca acum e momentul potrivit sa il linseze mediatic pe Ponta, pe motiv de RTv si de lupta pentru audienta cu alte lichele, cele platite de Ghita Sebastian, patron din noua generatie de lichele securiste.
In ast timp alte gasti de lichele isi iau gatii in CSM, prin parchete sau judecatorii, prin ministere si alte institutii, chiar si prin servicii. Nici prin PSD nu e liniste, dar astia isi taie beregatile pe muteste si cu mai mult stil. Vorba vine!
Daca De Gaulle se plangea ca nu poate conduce o tara care produce nu mai putin de patru sute de soiuri de branza, Romania este de neguvernat pentru ca produce mai multe soiuri de lichele decat francezii soiuri de branza. Fiecare cu ce poate!
Ma veti intreba ce e de facut. Nu stiu. Democratia nu functioneaza, vocii pulimii i se raspunde cu traditionalul gest obscen cu destu. Pentru o izbucnire de manie nu sunt coapte conditiile, si, spre deosebire de epoca ceausescu, emigratia reprezinta o puternica supapa de siguranta pentru lichelele care ne conduc, indiferent de culoarea lor politica. Ramane un soi de baltire, in care pe noi ne doare in cur de guvernanti, si pe ei de noi...