Constiinta unui Liberal de stanga: Ce incepe prost...

Saptamana a fost dominata de Schengen si de interventiile lui traian basescu. Un basescu aflat in defensiva, dar dupa principiul ca atacul este cea mai buna aparare. Atat Ponta, cat si antonescu, gresesc purtand acest permanent razboi cu individul. Ori tac, ori isi asuma toate consecintele, il suspenda, si cu asta, basta! Asa il lasa pe basescu sa pozeze in parintele natiei, in omul care are intotdeauna dreptate, in profesorul care ii prinde mereu cu lectia neinvatata. Nu conteaza ca basescu minte, nu conteaza ca e principalul vinovat de amanarea aderarii la Schengen. Cu ajutorul USL, al radicalizarii idioate a PNL, cu ajutorul unei prese tembele, basescu a reusit sa arunce esecul lui in curtea altora, iar el e total nevinovat.
In plus USL greseste atunci cand nu se tine de agenda cetateanului. Agenda pe care nu se afla nici modificarea Constitutiei si a Legii Electorale, nici regionalizarea, nici steagul secuiesc, nici alte bazaconii, ci economia, care mai are putin si colapseaza, cel putin partea aia cu IMM, apoi starea sistemului de sanatate, de educatie, lipsa locurilor de munca. Rabdarea oamenilor este aproape de limita. Pe asta mizeaza si basescu, dovada ce scria acum cateva zile Iulian Chifu. Se pregateste un val de proteste sociale, si as putea paria ca baietii lui Maior trudesc din greu la organizarea lor. Daca nu constientizeaza faptul ca basescu nu se impaca deloc cu ideea ca n-are guvernul lui, premierul lui, care sa asculte de poruncile lui, Ponta nu are viata lunga la Palatul Victoria.
Sunt un simplu cetatean, si traiesc in realitatea care pare tot mai bizara, si mai indepartata, politicianului. Imi permit sa cred ca stiu mai bine care este starea de spirit a oamenilor, care e adevarat ca s-au saturat de basescu, dar care, daca nu e atent Ponta, are sa deconteze el furia lor impotriva lui basescu. Sa nu uitam ce se intampla in Bulgaria, sa nu ignoram ce s-a intamplat la alegerile din Italia. Oamenii s-au radicalizat, si ma tem ca daca Ponta si guvernul USL nu gasesc raspunsuri radicale problemelor oamenilor, vom avea deranj mare si in Romania.
Cred ca asta trebuie sa fie subiectul Congresului PSD, daca tot pierd vremea si cheltuiesc niste bani: de ce e de stanga PSD si ce poate face de stanga, la guvernare fiind. A discuta doar despre felul in care isi impart puterea baronii PSD este moarte curata. Macar asta sa se intample la Congres: discutia despre o guvernare cu o urma de aroma de stanga. Pe partea asta, a identitatii de stanga, nu prea mai joaca nimeni in PSD, care n-a inteles ca "a treia cale" n-a fost decat o himera, un thatcherism cu fata oarecum umana.
PSD, recte USL, Ponta si Antonescu sa nu uite una dintre legile lui Murphy: "Ce incepe prost, se termina si mai prost." Si guvernarea lor, dupa castigarea alegerilor, a inceput prost...