Cotidianul.ro : Basescu se cere singur demis din functia pe care o ocupa inca la Palatul Cotroceni

Incalcarea Constitutiei poate declansa a treia suspendare

Traian Basescu le serveste pe tava liderilor coalitiei guvernamentale un alt motiv, de asta data, pentru suspendarea din demnitatatea de presedinte al Romaniei. Prin intermediul Facebook!
Daca motivele de la suspendarile din 2007 si din 2013 au fost catalogate ca fiind unele discutabile, acum Basescu T. se cere demis din functia pe care o mai ocupa inca la Palatul Cotroceni, pentru ca incalca explicit Constitutia Romaniei.
Basescu a incalcat Constitutia Romaniei, luni seara, cu un act material de aceasta data, si nu cu vorbe si atitudini ca pana acum.
Iata doar o mostra:
"Interventia mea este legitima pentru ca si eu, si PDL avem acelasi electorat. Daca actualii lideri ai PD", ar fi scris Basescu pe pagina de retelei de socializare.
Mai jos, se poate vedea textul postarii,o imixtiune evidenta in viata unui partid politic, la fel ca atatea altele comise in aceste zile:
"Dragi sustinatori,
Am decis sa scriu acest mesaj pe pagina de Facebook a voastra, a sustinatorilor mei, deoarece cred ca trebuie sa fac cateva precizari cu privire la dezbaterea pe care am provocat-o in PDL in ultimele zile despre starea in care a ajuns astazi Partidul Democrat-Liberal.
Interventia mea este legitima pentru ca si eu, si PDL avem acelasi electorat. Daca actualii lideri ai PDL isi a...suma riscul dezinformarii cu privire la propriile lor esecuri, eu refuz acest lucru si, pentru moment, va transmit urmatoarele:
1. - dupa alegerile din decembrie 2012 intre mine si conducerea PDL nu a existat niciun fel de dialog si nici nu poate exista un dialog atata timp cat conducerea PDL-ului va fi asigurata de actuala echipa de politicieni;
2. - unii lideri PDL incearca sa-si justifice propriul esec si sa castige voturi in conventia care urmeaza utilizand in dezbaterea interna argumentele false si populiste din sloganurile USL si atacandu-si propriul guvern;
3. - incercarea de a ascunde sub sloganurile USL adevaratele cauze ale esecului lor electoral nu face decat sa garanteze noi esecuri in viitor;
4. - nu m-am lasat niciodata impresionat de atacurile adversarilor si nu ma voi lasa impresionat nici acum de avertismentul ca actualii lideri PDL vor raspunde la urmatoarele mele declaratii despre starea partidului; joia trecuta eu nu am atacat PDL-ul, ci am facut o radiografie a modului in care arata astazi partidul; intentia mea a fost si ramane aceea de a genera o dezbatere cinstita despre esecul PDL; din acest motiv ma adresez voua, membri si simpatizanti ai PDL, care m-ati sprijinit constant si pentru castigarea celor doua mandate de primar general al Capitalei, si pentru castigarea celor doua mandate de presedinte al Romaniei, si in cele doua referendumuri de demitere;
5. - am vazut reactia publica a conducerii PDL de dupa declaratiile mele de joia trecuta... reactia lor nu a facut decat sa intareasca ceea ce am si spus atunci: in loc sa existe o analiza si o dezbatere corecte pe problemele semnalate de mine, au preferat atacuri specifice Antenei 3 si USL;
6. - in perioada urmatoare voi continua sa ma adresez sustinatorilor mei si electoratului PDL chiar daca pe unii lideri din conducerea partidului ii deranjeaza;
7. - considera ca, atunci cand mare parte a societatii romanesti asteapta o revigorare a dreptei politice, ar fi tragic ca PDL sa fie manipulat si sa revina la practicile si abordarile FSN.
Traian Basescu"
Cotidianul.ro mentioneaza ca inainte a publica acest articol a solicitat in scris, in mod oficial, Administratiei Prezidentiale, si chiar in mod direct la cabinetul de la Cotroceni al lui Basescu T., sa precizeze daca textul de mai sus ii apartine acestuia.
Cotrocenii au raspuns in cele din urma si au conformat ca textul ii apartine lui Traian Basescu.
Redam raspunsul oficial al Administratiei Prezidentiale:
"Stimate domnule Cristian Oprea,
Asa cum am mai afirmat public in cursul acestei seri, mesajul postat astazi,
18.02.2013, in jurul orei 21, pe pagina de Facebook a sustinatorilor domnului
presedinte Traian Basescu, "Alaturi de presedintele nostru", reprezinta textul unui
mesaj adresat de domnul presedinte sustinatorilor sai. Acestia au decis sa-l faca
public si l-au postat pe contul lor de pe reteaua de socializare Facebook.

Bogdan Oprea
purtator de cuvant al presedintelui Romaniei, domnul Traian Basescu"