De Ce News : Autonomia teritoriala a Tinutului Secuiesc nu se pune in discutie, spune Constantin Nita

Constantin Nita, vicepresedintele PSD, a declarat, sambata, la Sfantu Gheorghe, ca este ingrijorat de declaratiile privind autonomia teritoriala a Tinutului Secuiesc, lucru care, in opinia sa, nu poate fi pus in discutie.
Nita a spus, in cadrul unui discurs sustinut la ceremonia de investire a noului prefect de Covasna, Dumitru Marinescu, ca este nevoie de o colaborare intre institutiile din judet, mai ales ca judetul Covasna este "o zona sensibila, urmarita cu atentie de toti romanii".
Nita a punctat faptul ca de la ceremonie au lipsit presedintele Consiliului Judetean Covasna, Tamas Sandor, si primarul din Sfantu Gheorghe, Antal Arpad.
"Imi pare bine ca au venit cei doi vicepresedinti ai Consiliului Judetean si apreciez acest lucru, dar as fi apreciat mai mult daca ar fi venit domnul presedinte al Consiliul Judetean si domnul primar al municipiului Sfantu Gheorghe, dar probabil sunt foarte ocupati", a spus Nita, potrivit mediafax.ro.
Ulterior, intrebat de jurnalistii prezenti la eveniment despre afirmatia sa, potrivit careia judetul Covasna este "o zona sensibila", Nita a raspuns ca s-a referit la ultimele declaratii ale lui Tamas Sandor privind autonomia teritoriala a Tinutului Secuiesc.
"M-am referit la ultimele declaratii ale domnului presedinte Tamas Sandor (seful CJ Covasna - n.r.) privind autonomia Tinutului Secuiesc, o declaratie care ma ingrijoreaza. Eu, care stau aici aproape, in Brasov, desigur ca nu privesc cu ochi buni o asemenea declaratie, dar sper ca a fost o chestiune emotionala si ca nu asta reprezinta parerea intregii comunitati maghiare din Sfantu Gheorghe", a spus Nita, care a precizat ca autonomia teritoriala "nici nu poate fi pusa in discutie".