Moshemordechai.ro: Care-i problema?

Gasesc nedrepte reprosurile care deja i se fac cabinetului Ponta. Mai in soapta, marait, deocamdata doar ca un mormait.
Exista mai intai constatarea ca avem de a face cu un guvern alcatuit, in buna parte din p’afaristi, priceputi nevoie mare la umflatul cimpoiului dar guma cand e vorba de miscat degetele pe fluierele care atarna de burduf. Se noteaza apoi ca membrii guvernului se trezesc vorbind aiurea, unul ca-i joi, altul ca-i vineri, al treilea ca-i umeda. Ca erau asteptate mariri de pensii si reduceri de taxe, nu invers. Ca atunci cand a venit vorba despre spargerea tarii in regiuni era sa-l belim pe Boc, ca gaze avem si noi in mate, nu doar sisturile. Tot felul de reprosuri din astea, pe care dati-mi voie sa le socotesc deplasate.
Gogomanii astia care alcatuiesc opozitia (atata cata e si asa cum e) dau si ei cu miorlaiala ca ete, alde Ponta isi incalca promisiunile electorale. Care promisiune, bre pezevenghi? Ce promisiuni? Ce au promis astia in campanie? Nimic, nada. Pai, ce? Promisiuni a votat rumanul? A votat rumanu’ un guvern competent? Nu. A votat "jos Basescu!". A votat careva pentru belirea coruptiei? Aiurea! S-a votat la greu "jos Basescu!". S-a votat pentru o politica economica responsabila sau mai stiu eu ce alte marafeturi? Nu, bre. S-a votat simplu, raspicat si cu draci: jos mitocanul! Atat! Nu i-a luat nimeni la scuturat pe astia, sa-i intrebe: mai musiu, da’ dupa ce treceti voi la regim de girofar si Valerica ajunge sef la camera, bre, cu rapita ce faceti, bai musiu?
Anul trecut, cand am urlat de mi-a venit galben pe gat cerandu-le vitejilor uselisti sa ne mai povesteasca si noua, la o sezatoare, ce gargauni au in cap cand vine vorba de viitoarea guvernare, cand ma mai ratoiam la ei ca in afara de "la oaseeee!" proiectul lor de guvernare nu contine decat onomatopee si zdranganit de lighean tarat pe scari, venea boborul suveran sa ma certe ca-s basist, ca nu tin la unitate si ca stric ordinea lingura-cutit-furculita din marele design uselist. Ca n-aveai voie sa zici de Crin si Ponta decat versuri inaltatoare cu acompaniament de chitara de folkist! Acu’ au inceput, ba unul, ba altul, sa constate ca aia nu, ailalta cah. Si? Pai ce, a votat careva altceva decat "Huo Basescu!" ?
Poporul suveran a votat legitim si raspicat: jos bagabontul! Atat. Asa ca nu vad de ce a inceput demograficul sa se enerveze.
Bun, o sa zica mereu nemultumitul, daca tot s-a votat "jos Basescu", macar asta sa se fi rezolvat. Ce face Basescu in timpul asta? Se da cu sania. Si ce? Vi s-a promis ca scapati de el, macar atat? Pai si o sa fie o promisiune indeplinita. In 2014. Ca doar nu v-a promis nimeni ca scapati de el joia viitoare. Pana in 2014 e pact. Care-i problema?