MApN retrage gradele acordate cu nereguli. Pe lista, de la Isarescu la Hagi. Gradele acordate lui Kovesi, Turcescu si Kelemen au fost retrase la cererea acestora

Ministerul Apararii Nationale a revocat ordinele de acordare de grade Codrutei Kovesi, lui Robert Turcescu si lui Kelemen Hunor, la solicitarea acestora, si anuntat ca a dispus revocarea ordinelor de avansare sau acordare a gradelor din anii 2011 si 2012 pentru care s-au constatat nereguli, pe listele publicate din august de minister aparand o serie de personalitati publice, de la Mugur Isarescu la Gheorghe Hagi.
Conform unui comunicat al MApN remis duminica agentiei MEDIAFAX, "au fost revocate ordinele de acordare de grade in rezerva, ca urmare a solicitarilor proprii, inaintate ministrului apararii nationale, pentru Kovesi Laura-Codruta, Turcescu Robert Nicolae si Kelemen Ioan Hunor".
Conform unui comunicat al MApN remis duminica agentiei MEDIAFAX, "urmare a rezultatelor analizei efectuate de catre comisia constituita prin ordin al ministrului Apararii Nationale, Corneliu Dobritoiu, pentru verificarea modului de acordare a gradelor si inaintare in grad a ofiterilor in rezerva din MApN, s-a dispus revocarea ordinelor de avansare sau acordare a gradelor in rezerva pentru cazurile din anii 2011 si 2012 in care nu au fost indeplinite conditiile prevazute de Legea 80/1995".
Astfel, este vorba despre 316 persoane care au fost inaintate in grad in anul 2011, 426 de persoane carora li s-au acordat grade in rezerva in anul 2011, 77 de persoane care au fost inaintate in grad in anul 2012 si 16 persoane carora li s-au acordat grade in rezerva in anul 2012.
Listele cu toate aceste persoane au fost facute publice de MApN inca din luna august.
Guvernatorul Mugur Isarescu, fostul premier Mihai Razvan Ungureanu, fostul sef ANAF Sorin Blejnar si psihoterapeutul Aliodor Manolea se afla pe lista MApN cu avansari in grad din 2011 si 2012 in care au fost constatate nereguli.
Totodata, in situatia prezentata de Ministerul Apararii pentru avansarile in grad din 2011 mai figureaza analistul Bogdan Chirieac, primarul Buzaului, Constantin Boscodeala, senatorul independent Chirvasuta Laurentiu, fostul primar de Botosani Catalin Flutur, dar si fostul presedinte al Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur.
In plus, pe listele din 2011 mai apare primarul de Targu Jiu, Florin Circiumaru, fostul sef al ANI Catalin Macovei, fostul secretar de stat in Ministerul Muncii Nicolae Ivaschescu, fostul sef al TVR Alexandru Lazescu, senatorul UNPR Ovidius Marcutianu, fostul presedinte al CJ Buzau Victor Mocanu, deputatul Dan Ilie Morega, deputatul Eugen Nicolicea,
De asemenea, in lista MApN apare si procurorul Codrut Olaru.
Pe lista MApN mai apar primarul din Pitesti, Tudor Pendiuc, deputatul Cezar Preda, fostul primar al Craiovei Antonie Solomon, actualul primar de la Slatina, Darius Valcov, fostul director Metrorex, Gheorghe Udriste.
Totodata, in 2011 au mai fost acordate grade si fostului ministru de Finante Bogdan Dragoi, deputatului Nicolae Paun, senatorului PDL Ion Ruset si deputatului PDL Alin Trasculescu.
De asemenea, in lista inaintarilor in grad in rezerva mai apar fostul presedinte al CJ Iasi, Constantin Simirad si fostul primar al sectorului 6, Cristian Poteras, precum si Emilian Schwartzenberg si realizatorul TV Vlad Enachescu.
Si fosti membri ai echipei de fotbal Steaua - generatia "86 apar pe listele cu avansari in grad cu nereguli din 2011. Este vorba despre Miodrag Belodedici, Gabi Balint, Ladislau Boloni, Helmut Duckadam, Adrian Bumbescu, Stefan Iovan, Victor Piturca.
Totodata, apar pe lista MApN si Gheorghe Hagi si Dumitru Stingaciu.