Blogul Roxanei Iordache: GIGI VINE, BASISTII DIN PNL POT SA PLECE! CANDIDATURI ALE UNOR PERSONALITATI INTELECTUALE DIN PARTEA PNL. SI REFACEREA ALIANTEI ISTORICE A DREPTEI AUTENTICE

S-a votat propunerea presedintelui Antonescu privind derogarea pentru unele candidaturi parlamentare fara vechime in PNL si schimbarea conducerii de la sectorul 1. Ipocrizia incalificabila e aceea ca fostii lideri locali revocati se victimizeaza ca pedepsiti pentru ca s-au opus primirii si candidaturii lui Gigi Becali. In plus, ameninta - lasitatea nu le permite direct, ci prin ziaristi fie prostuti, fie achizitionati - cu "ruperea PNL" de la nivelul sectorului imobiliar. Ca sa prosteasca ignorantii, printr-o falsa imagine, una pe dos, tipic basista.
Realitatea se cunoaste prea bine, anume ca la sectorul 1 e o gasculita de basisti. Baseala lor consta intr-o mare imbarligare cu parandaraturi, in principal, imobiliare. Deci, sa se care! Au ocazia perfecta sa plece si sa se asocieze corului de nevolnici de la PD-L si din anexele MRU-iste care il ataca pe Crin pe motiv ca PNL face voia lui. Si sa termine cu fitele de ipocriti. Gigi Becali, cu toate neajunsurile lui, e mai valoros prin autenticitate decat toti fariseii. Care s-au situat singuri in afara PNL, prin asocierea la coruptie basista.
Vlad Moisescu e, imi pare rau, tupeist. Isi aroga cele mai bune rezultate ale PNL din Bucuresti, cu sectorul 1. E uluitor cum ies baietii ca sa prosteasca oamenii in fata! Profitand de faptul ca imensa majoritate a alegatorilor habar n-au de realitate, deci, de culisele ei. Rezultatele spectaculoase sunt mai ales roadele unor entuziasti dezinteresati care se delimiteaza de disidenta basista anti-Crin si il sustin pe presedintele PNL. Au fost mereu idealisti, in loc sa castige din politica, asa cum fac toti, dimpotriva, au contribuit cu castigurile lor pentru o idee. Si au continuat chiar daca uneori insusi Crin a parut ingrat, in sensul ca i-a considerat sustinatori din oficiu, care fac din constiinta ceea ce trebuie, chiar daca sunt tratati inacceptabil. In timp ce capusele de la primarie au adunat fara numar. Iar de dat, au dat doar conditionat. Spre deosebire de unul ca Gigi Becali care, cu toate tampeniile lui, e fericit sa daruiasca. Fiindca - asa cred eu, cel putin - rostul averii este sa daruiesti. Bucuria de a darui e o bogatie in sine, ca dovada, de altfel, ca majoritatea contributiilor la cauze umanitare sunt din partea saracilor. Cand un bogat ca Becali daruie fara profit e chiar un eveniment.
Detest pariurile, dar de data asta pariez ca "disidentii" anti-Crin nu vor vrea sa plece din PNL, pentru ca anticipeaza victoria zdrobitoare a USL, precum si "reorientarea" firmelor basiste catre noua putere, care va fi cu adevarat putere dupa alegerile parlamentare. Lor li s-a dat, de altfel, satisfactia pe care o impartasesc , aceea de a-i avea candidati in colegiu pe Ludovic si Calin.
L-am criticat de mai multe ori pe Gigi Becali, dar l-am si laudat, cand a meritat. De exemplu, pentru generozitatea lui cu adevarat crestineasca. Omul asta daruie tot timpul si pentru asta se cuvine sa i se ierte multe. Fata de o jigodie ca Cristian Tudor Popescu, de exemplu, Gigi Becali e un inger pe pamant. Si am proprietatea termenilor. Despre acea scarnavie care a facut multi ani impostura presei romane, poate cu alta ocazie, daca nu imi va fi prea scarba. Acum nu spun decat ca daca ar fi sa evaluam care dintre Gigi Becali si CTP e om, Gigi a castigat anticipat. Si in nici un caz nu l-as ridica pe Cristian Tudor Popescu la nivelul de animal. Pentru asta iti trebuie curatenie. CRP e mort dupa bani. Mort de viu.
Deocamdata, eu salut primirea lui Gigi Becali in PNL, ii urez succes spectaculos in alegeri si sa-l lase pe Reghe sa faca tot ceea ce stie el ca sa castige Steaua pe linie. Si sa nu se certe cu Prodanca. Acum, serios, obiectiile mele le-am formulat, deja. Dar conteaza fondul lui bun. Poate ca trebuia sa vina in PNL ca sa se cizeleze si sa intalneasca un om ca presedintele Antonescu pentru a se simti obligat in consecinta. Fata de el insusi, fiindca nu poti pretinde sa fii un coleg bun al unui om pe care ai inceput sa-l cunosti si sa-l admiri decat daca iti propui la sange si cu ajutorul lui Dumnezeu, reusesti sa ai un comportament public pe masura celui care si-a pus obrazul pentru tine.
Gigi are o minte desteapta si sunt milioane de fraude cu diplome universitare care n-au nici pe departe nivelul lui de inteligenta nativa. Si acuitatea judecatii lui e data, in mod sigur, de credinta, de agerimea cu care se orienteaza fara sa uite ca, oricata avere ar avea, nu-i decat un muritor, ca noi toti. Va fi greu la inceput, dar vreau sa cred ca va invata sa-si cenzureze impulsurile in relatiile publice. Oricum, e o ipocrizie sa dai cu piatra in Gigi Becali. La cat bine face el, arogantii egoisti si lacomii zgarciti ar trebui sa taca, rusinati. E preferabila nerusinarea din credinta a lui Becali, decat nerusinarea din hotie antiumana a atator contestatari farisei.
Adevaratul partid popular, de dreapta, este PNL, tocmai pentru ca presedintele Antonescu l-a adus la un nivel de performanta reprezentativa pentru multe categorii sociale. Un partid contemporan nu mai face de mult clivaje pe criteriul apartenentei sociale (o abordare care, de altfel, a dus la ideologia criminala a luptei de clasa). Pentru PNL candideaza, alaturi de "oierul" Becali, intelectuali de elita. Iar elita profesionala e zero fara elita morala. Oameni ca Vlad Nistor, Radu Zlati, Daniel Barbu sunt si elita morala, nu doar intelectuala. Petre Tutea spunea ca un intelectual rau ca om e ca un dihor fata de o babuta credincioasa.
Inteligenta politica, inteligenta, in general, tine si de adecvare. Da-i lui Gigi colegiul potrivit si iti va da nu doar procente, ci si adeziunea unor oameni simpli care, pana acum, s-au simtit ignorati. Si chiar au fost, mai mereu. Cel mult mai toti i-au considerat masa de manevra. Gigi poate scoate la vot oameni care pana acum au stat acasa. Nu doar din lipsa de incredere, ci si pentru ca pur si simplu n-au inteles rostul politicii, din moment ce au constatat - si contestat - ca mereu e indreptata impotriva lor, ca oameni simpli.
Un eveniment cu adevarat istoric e ignorat din pricina predilectiei presei pentru scandal. Evenimentul este asocierea PNL cu PNTCD autentic, deocamdata, prin candidatura lui Victor Ciorbea (daca Pivniceru n-a avut sange sa-l propuna Procuror General). PNTCD autentic are locul firesc in ACD - dupa alegeri - ca alianta autentica de dreapta. Sau a dreptei autentice.
Si v-am mai spus ca Ioan Ghise candideaza. E unul dintre principalii aliati ai presedintelui PNL. Tocmai pentru ca e militant (si) autentic.
Crin Antonescu e cu adevarat un om de stat. Chiar face politica de anvergura. Si chiar are o strategie pe termen lung. Primul din istoria recenta a Romaniei.
P.S. Cine nu risca nu castiga. Niciodata.
UPDATE. Repet: Crin rules. A spus ca Honorius Prigoana nu face parte dintre candidatii PNL.