Corpul de control al primului-ministru a finalizat in aceste zile Raportul de control privind verificarile efectuate la Autoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice pentru perioada 1.01.2009 - 30.06.2012.
Rezultatele acestui Raport indica jaful care a avut loc la primaria Sectorului 3, condusa de Liviu Negoita, cel pe care Traian Basescu dorea sa il faca prim-ministru.
In urma acestor verificari au fost constatate nereguli grave. Au fost descoperite 37 de contracte care au fost atribuite cu nerespectarea prevederilor legale, iar in cazul a 23 de contracte/acte aditionale, anuntul de atribuire a fost publicat cu intarziere. Alte 10 contracte nu au fost introduse pe lista trimisa CE, fiind de asemenea atribuite cu incalcarea legii, iar desi aceste nereguli trebuiau sanctionate cu amenda intre 20 000 si 40 000 de lei, ele au fost sanctionate cu un simplu avertisment de catre ANRMAP.
In perioada 2010-2011, conducerea ANRMAP, prin efectuarea unui "artificiu" ilegal, a hotarat inlocuirea sanctiunii cu amenda cu cea a avertismentului, la amenzi in cuantum total de 385 000 lei, amenzi care vizau, printre altele, Primaria Tg Mures, CJ Galati sau Metrorex.
Raportul Corpului de Control dezvaluie sistemul mafiot patronat de PDL, care a contribuit decisiv la fraudarea fondurilor europene si blocarea acestora acum.

(Sursa: Comunicat de Presa)