DeCeNews : Adrian Nastase: Unii dintre fostii mei colegi nu stiu din ce guvern au facut parte
Dupa cum ne-a obisnuit in ultima perioada, de cand a intrat in puscarie, Adrian Nastase ramane activ pe blogul sau si comenteaza despre federalizarea Europei, colegii care l-au tradat si Traian Basescu.
"Unul dintre fostii membri ai cabinetului pe care l-am condus afirma, zilele acestea, admirativ, ca Traian Basescu a fost primul, in Romania, care a vorbit despre Uniunea Europeana ca viitoare federatie si despre necesitatea acestui proiect. Era si o trimitere la propunerea lui Manuel Barroso formulata in discursul sau din 12 septembrie, de la Strasbourg, despre "Starea Uniunii", in care prezenta ideea unei Uniuni Europene - ca "federatie a statelor-natiuni".
Adrian Nastase prezinta pe blog si un fragment dintr-o carte aparuta in 2003, "Europa - Quo Vadis?" in care este vorba despre federalizarea Europei si scrie "M-a mirat ca fostul meu coleg, membru al Grupului de la Cluj, participant la "scrierea" istoriei in perioada 2001-2004, incearca sa o "re-scrie", acum, in beneficiul lui Traian Basescu!"
In incheiere fostul premier ii ataca pe fostii lui colegi: "Si o constatare trista de final: am impresia ca unii dintre fostii mei colegi nu stiu nici acum, din ce guvern au facut parte..."