Blogul Roxanei Iordache: FRAUDA BASESCU ISI AROGA DREPTUL DE A DECIDE IN NUMELE ROMANIEI. CAT A COSTAT VIZITA SLUGILOR BASISTE ANTINATIONALE LA BRUXELLES? SI CAT DE DEMN VA TREBUI SA FIE PONTA, LUNI, ACOLO, PENTRU ROMANIA
N-am vrut sa scriu la cald despre vizita lui Basescu la Bruxelles si conferinta de presa pe care a hahait-o acolo. Unu, pentru ca mi-a fost rau fizic, dupa ce am urmarit oroarea de personaj sinistru, grotesc ca moartea, uzurpator, impostor, nulitate resapata impotriva vointei poporului roman: e absolut oribil! Si doi, pentru ca daca scriam pe loc, i-as fi injurat si pe fraierii de la USL, care au permis ca acest cosmar al revenirii decedatului, de la groapa in care l-au trimis 7,4 milioane de votanti, sa devina realitate. Nu ma refer la Crin, pentru ca pe el Ponta l-a pus in situatii imposibile. Macar sa se fi invatat minte in asa fel incat luni, la Bruxelles, sa aiba o atitudine demna. Si ferma. Mai ales ca, pe 12 septembrie, modul in care majoritatea vorbitorilor din Parlamentul European au sters pe jos cu Reding, Basescu si Barroso i-a obligat pe reprezentantii PPE din Comisia Europeana sa faca pasi inapoi, gura mult mai mica si tonul, moderat. In curand trebuie sa isi prezinte scuze poporului roman si reprezentantilor USL. Si chiar trebuie pusi in aceasta situatie. E obligatoriu ca demnitatea Romaniei sa fie restaurata.
Realitatea e ca Basescu a luat-o-n mana la Bruxelles, de asta data. El se astepta sa aiba un climat consolidat, numai ca Macovei i-a facut un deserviciu imens - de fapt, un serviciu involuntar Romaniei - cand a determinat PPE sa solicite dezbatere despre Romania in Parlamentul European. Basistii si sustinatorii lor externi au pierdut la scor. A fost si atacul letal al eurodeputatului italian Pino Arlacchi, expert anti-mafia, care a desfiintat, pur si simplu, regimul Basescu, numindu-l mafiot si acuzandu-l de crima organizata.
In consecinta, Barroso, Reding si van Rompuy au dat niste comunicate in care s-au adresat in egala masura tuturor partidelor si n-au iesit la declaratii comune cu Basescu, ceea ce toata lumea a remarcat, amintindu-si declaratia suspendatului din iulie, care azi ii bate fundul, anume ca "e un semn infiorator pentru Romania" faptul ca Barroso n-a iesit la declaratie comuna cu Ponta. Acum a fost tratat exact ca Ponta in vara si evident ca l-a gasit tot pe Ponta pretext de explicatie, anume ca nici luni cand va merge premierul nu se vor face declaratii comune. Eu cred ca ar trebui sa se faca. In compensatie pentru atunci. Si in nici un caz tovarasul comisar-sef Barosu, platit si din cotizatia cuminte a Romaniei, sa nu-si permita sa-l verifice pe elevul Ponta daca si-a facut lectiile in 11 puncte. Iar Ponta sa-i aminteasca, elegant, dar ferm, ca e premierul unei tari membre care nu doar ca n-a gresit cu nimic Uniunii Europene, ci a fost violent nedreptatita. Calomniata, depreciata in ochii lumii. Pentru care Bucurestiul solicita reperatii morale. Comisarii PPE se pot scoate dand vina pe PD-L, mai ales pe Macovei, Stolojan si Preda, pentru faptul ca au fost dezinformati. Un mod elegant de a iesi din situatie.
Deocamdata, sa observam ca reactiile mass-media, ale analistilor, politicienilor, etc., de la noi, fata de prestatia lui Basescu au fost, din pacate, axate pe anecdotic. Exista in continuare o reticenta stupida fata de aspectul nevralgic al problemei. Impostorul, pseudopresedintele Romaniei sau presedintele demis si reinstalat prin puci, angajeaza in mod discretionar Romania, cum semnalam si ieri, fara sa aiba absolut nici un drept in acest sens: nu l-ar avea nici daca ar fi presedinte legitim. Nu l-a avut nici cand a legat Romania la cap fara s-o doara, cu Tratatul de guvernanta fiscala.
Si cu toate ca proiectul anuntat de Barroso miercuri dimineata la Strasbourg e in stadiu de fantezie sinistra, iar PPE e pe topogan european, Basescu promite ca taraste Romania intr-o aventura neosovietica - despre care voi scrie separat. Important e acum sa punctam faptul ca comisarii PPE - in complicitate, din pacate, cu PES - au comis acea agresiune fara precendent la adresa Romaniei ca sa-l readuca fraudulos pe Basescu la Cotroceni, pentru a tine Romania in lesa si a face din tara noastra, sluga prea-plecata in concretizarea proiectului de anulare a suveranitatii statelor-membre ale Uniunii Europene, cedare de suveranitate pentru care Basescu a si declarat, explicit, in primavara, ca el este cel care trebuie sa mearga la Consiliul European.
Iar azi Basescu a declarat, textual: "I-am asigurat ca Romania va fi parte a uniunii bancare". Mai mult, ca "Romania doreste sa faca parte din uniunea bancara", pentru ca "85% din sistemul bancar e ocupat de banci din zona euro". Va dati seama ce-a spus si ce comite? Si ca asta s-ar numit abuz in functie, abuz de putere, daca ar fi un presedinte legitim si ca ar putea fi suspendat pentru substituirea calitatii de prim-ministru si ar putea fi demis direct pentru inalta tradare - si ceva din toate astea trebuie facut, pentru ca azi a declarat ca la Consiliul European din noiembrie va angaja Romania in sensul precizat mai sus.
Presedintele Antonescu trebuie sa ia pozitie ferma. Nu e admisibil ca Romania sa fie angajata intr-o strategie antinationala, care oricum e abia in faza de proiect si cu sanse minime de a fi adoptata, din moment ce suita de alegeri din tarile membre disloca de la putere partidele din PPE. Trebuie ca premierul Ponta sa aiba o dezbatere in cadrul PES cu privire la pozitia fata de proiectul Barroso, privind o federalizare neosovietica a Uniunii Europene. Romania nu poate accepta asa ceva.
Basescu avanseaza o ticalosie impreuna cu comisarii neosovietici ai PPE, anume, sa santajeze financiar Romania, sa aplice sanctiuni economice tarii noastre, pentru a o transforma in sclava a intereselor transnationale si a ne obliga sa acceptam subordonarea in structura suprastatala. Ponta trebuie sa respinga categoric orice tentativa de santaj in acest sens. E fara obiect. Bruxelles-ul nu si-ar permite asa ceva fata de Romania, fiindca nu risca sa ne piarda ca stat-membru, pentru ca o parasire a Uniunii Europene din partea Romaniei ar insemna un precedenr nedorit.
Reactia ar fi trebuit sa fie prompta. Chiar preventiva. Partea proasta e ca liderii USL, Crin si Ponta, au facut niste declaratii din Delta, orientate strict asupra problemelor interne - importante, evident, dar incomparabile cu gravitatea situatiei in care Basescu arunca Romania. Macar daca maine ar avea o reactie, tot ar fi bine. Cand anunta candidatii, sa anunte si de ce e vital ca alegatorii sa-i voteze, mai zdrobitor, chiar, decat la alegerile locale. Si sa faca si oferta electorala: coabitare sau delimitare. Daca le-ar oferi coabitare, alegatorii ar fi in extaz - cel putin 7,4 milioane.
Deci, poate il intreaba, oficial, pe Basescu, cat a costat aceasta vizita la Bruxelles pe care a cerut-o si in care a fost insotit de o turma de consilieri prezidentiali. Si pentru ce trebuie sa platim noi vizitele in care niste fraude vand tara. De fapt, o dau pe nimic.
Astept cu interes interviul la Antena 3 pe care deputatul Pino Arlacchi i l-a promis lui Mihai Gadea. Pe mine ma puteati considera exagerata cand scriam ca regimul Basescu este egal crima organizata.
Interesant si ce va afla comisia parlamentara despre zborul la Riad. Cu avionul lui Bout.