BLOGUL ROXANEI IORDACHE: CINE S-A SUBSTITUIT PRESEDINTELUI CCR? CE VALOARE ARE NOUL COMUNICAT, NEAPROBAT DE PLENUL CURTII CONSTITUTIONALE?

Noul comunicat al CCR transmis azi spre publicare la Monitorul Oficial si care modifica decizia comunicata anterior nu poate fi decat un fals.
Unu, pentru ca nu s-a intrunit cvorumul CCR pentru a decide modificarea si a valida comunicatul.
Doi, pentru ca acel comunicat este semnat cu bara, indescrifrabil, in numele presedintelui CCR, Augustin Zegrean - care, nici el insusi daca semna, nu avea dreptul modificarii, fara intrunirea CCR.
Sunt aspecte care trebuie clarificate. Ce valoare are un comunicat neaprobat de plenul CCR si cine a semnat? Imediat a doua zi dupa indicatiile pretioase ale cetateanului in tricou bleu din Piata Galati.
Referitor la modificarea pe care o ceruse ieri Basescu, anume, referirea la legea privind alegerea presedintelui Romaniei, aici e o problema care ii explodeaza lui Basescu drept in fata.
Mai intai sa spunem ca e aberant, in conditiile prevederii privind cvorumul, sa figureze pe listele permanente cetatenii romani cu domiciliul peste hotare, pur si simplu pentru ca e frauda cu premeditare, din moment ce ei n-au votat in tara, ci pe liste suplimentare, de unde rezulta ca ar figura pe doua liste simultan. Complet aberant! Pentru ca nu e vorba de alegerea presedintelui, ceea ce presupune o competitie electorala, ci de demiterea lui, ceea ce presupune un referendum.
Dar si daca s-ar admite prin absurd ca trebuie trecuti si cetatenii romani cu domicilul peste hotare in listele permanente conform legii privind alegerea presedintelui Romaniei, Basescu a fost ales in turul al doilea, unde nu se prevede cvorum de 50 plus 1 din numarul alegatorilor de pe liste. Deci, ar insemna ca cvorumul cade si la acest referendum.
Oricum, astea sunt niste tampenii fara margini. Basescu e demis de popor. Restul e dementa.