AGERPRES: Propunerile premierului pentru remaniere: MAI - Dusa, MJ - Pivniceru, MAE - Corlatean

Social-democratul Mircea Dusa a fost propus pentru functia de ministru al Administratiei si Internelor, a anuntat luni, la Palatul Victoria, premierul Victor Ponta.
De asemenea, ministru delegat pentru Administratie a fost propus liberalul Radu Stroe.
La Ministerul Justitiei a fost propusa Mona Pivniceru, ca ministru al Afacerilor Externe - Titus Corlatean, iar ministru pentru Relatia cu Parlamentul - Dan Sova.
Primul-ministru a declarat ca propunerile au fost inaintate presedintelui interimar, Crin Antonescu, care le-a si acceptat.
Propunerile, potrivit lui Victor Ponta, sunt rezultatul discutiilor avute cu liderii PNL, Daniel Chitoiu, si PC, Daniel Constantin.
"Cabinetul actual a fost si ramane un cabinet cu mandat limitat in luna noiembrie. (...) Guvernul trebuie sa se adapteze unei situatii prin luarea unor masuri nu atat prin schimbarea de oameni, ci o schimbare clara de strategie. (...) Guvernul trebuie sa dea un alt tip de mesaj - de stabilitate, predictibilitate", a explicat Victor Ponta.
Ministrul Administratiei si Internelor, Ioan Rus, a anuntat luni ca si-a inaintat demisia de onoare, afirmand ca nu poate accepta ca MAI sa fie partas la nimic din ceea ce nu inseamna lege si respectarea legii in Romania.
Rus a precizat ca si ministrul delegat pentru Administratie, Victor Paul Dobre, si-a inaintat luni demisia.