DeCeNews: Afla cum voteaza Dan Diaconescu si PPDD la referendum. Care este "raul mai mare"

Cum vor vota la referendum cei mai nemultumiti dintre romani? PPDD, al treilea partid din Romania, conform votului politic dat la alegerile locale, si-a stabilit strategia, a confirmat Dan Diaconescu pentru DeCe News. Gigi Becali, alt reprezentant al partidelor antisistem, isi va anunta pozitia in emisiunea lui Catalin Striblea, la Romania Tv.
PPDD, creat de omul de televiziune Dan Diaconescu, ca reactie la arestarea sa, considerata abuziva, a fost acuzat de comentatorii politici ca face, de fapt, jocurile PDL. Mai precis, ca este o constructie politica pentru captarea alegatorilor nemultumiti, care odata ce il parasesc pe populistul Basescu ar putea migra catre USL. Momentul referendumului este unul cheie in precizarea orientarii PPDD.
Odata debarcat Traian Basescu, eventualele negocieri intre Dan Diaconescu si fostul sef al lui Daniel Morar cad de la sine. Pe de alta parte, intr-un astfel de moment critic este cazul sa fie activate legaturile subterane dintre cei doi. Miza ar fi cele 10-15 procente castigate de Diaconescu in campania de la locale.
DeCe News l-a intrebat pe Dan Diaconescu daca partidul are o pozitie si daca va adresa un indemn electoratului sau.
"Nu este lupta noastra, ne-a raspuns Dan Diaconescu. In general, noi luptam cu intreaga clasa politica, noi credem ca USL=PDL, asa ca ne luptam si cu Crin Antonescu si cu Traian Basescu. Totusi, in acest moment trebuie sa inlaturam raul mai mare. Acum putem scapa Romania de Traian Basescu si o vom face. Apoi ne vom confrunta cu Antonescu. Deci, la referendum votam pentru suspendarea lui Traian Basescu, odata ce s-a pus problema aceasta".
Gigi Becali, alt politician antisistem, a recunoscut la Romania Tv ca a facut un pact cu Traian Basescu, dupa victoria acestuia in 2009. Becali a anuntat ca va ramane fidel acestei intelegeri si nu-l va ataca pe presedintele suspendat, dar va veni la emisiunea lui Catalin Striblea pentru a demasca abuzurile Justitiei lui Traian Basescu.