Gandul.info : Ponta descrie Romania drept un camp de lupta: "Traim de 50 de zile intr-o batalie cu Traian Basescu. Joi seara vom face un anunt daca participa la Consiliul European"

Premierul Victor Ponta a declarat ca presedintele blocheaza orice actiune parlamentara si guvernamentala si nu accepta sa lase o parte din putere si altora.
"Situatia nu mai poate dura mult timp", a fost amenintarea lui Victor Ponta pentru presedintele Basescu. El a pus si o intrebare retorica "vrem sa ramanem cu Traian Basescu sau vrem un alt drum European?".
Victor Ponta a subliniat ca a incercat sa coabiteze cu Traian Basescu, dar a primit din partea presedintelui doar "sabotaj si atacuri sub centura".
"Traim in aceste 50 de zile intr-o batalie a presedintelui Basescu cu ceea ce oamenii au spus in ianuarie si la alegerile locale ca nu mai doresc ca Basescu sa controleze toata Romania. Batalia este in plina desfasurare", a spus Ponta la Antena3.
Premierul a adaugat ca va participa la sedinta Consiliului European din 28 iunie. El a spus ca Traian Basescu va face de ras Romania daca va merge la acest Consiliu.
"Cand te duci la Bruxelles si trebuie sa spui ca te-ai dus impotriva Parlamentului, Guvernului faci de ras Romania sau nu o faci? Daca Romania va fi reprezentata de catre cel care are atributii in fata oamenilor, atunci Romania va fi bine reprezentata. Daca la masa va sta un presedinte certat cu Guvernul, Parlamentul, mass-media si cu romanii, certat cu toata Romania asta va fi rau pentru noi ca tara", a declarat Ponta.
Premierul a precizat ca daca presedintele Basescu va insista sa participe la Consiliul European, atunci isi va da seama ca nici in ultimul ceas nu poate exista o sansa de dialog si va lua o decizie alaturi de partenerii din USL care va fi anuntata de la Bruxelles.