DeCeNews : Ponta: Basescu saboteaza Guvernul! Suspendare pentru inalta tradare?
Premierul Victor Ponta l-a acuzat pe Traian Basescu ca saboteaza Guvernul Romaniei. Ponta sustine ca toate proiectele pe care incearca sa le initieze Guvernul sunt blocate la Cotroceni, iar aceasta situatie genereaza un blocaj la nivel institutional. Acuzatiile pe care premierul i le aduce presedintelui ar putea deschide calea catre acuzarea lui Basescu de inalta tradare a statului. Daca doua treimi dintre parlamentari voteaza trimiterea presedintelui in judecata pentru tradare, se ajunge automat la suspendarea presedintelui, pe parcursul procesului, fara referendum.
"Basescu saboteaza acest Guvern. El se foloseste de toate parghiile pentru a bloca orice lege sau initiativa pe care o avem. Se bloocheaza la Cotroceni", a declarat Ponta la emisiunea Sinteza Zilei, moderata de Mihai Gadea, de la Antena 3.
Ponta il acuza pe Basescu ca se foloseste in continuare de consilierii platit de la buget si de oamenii pe care i-a impus in sistem pentru a orchestra arestari sau alte tipuri de santaje.
Aceste actuni blocheaza eforturile Executivului de a gestiona treburile curente si nu au sens din punct de vedere electoral, fiind doar in interesul personal al lui Traian Basescu, a mai spus Ponta.
Cum poate fi acuzat Basescu de inalta tradare
Infractiunea este prevazuta de articolul 96 din Constitutie in care se precizeaza ca cele doua Camere ale Parlamentului cu votul a cel putin doua treimi pot hotari punerea sub acuzare a presedintelui Romaniei pentru inalta tradare.