Seful statului a vizitat-o pe primarita Craiovei chiar in prima ei zi de serviciu in aceasta functie
Presedintele Romaniei, Traian Basescu, prezent ieri in Craiova, a tinut mortis sa treaca pe la primarie, pentru a o felicita pe Lia Olguta Vasilescu pentru reusita in scrutinul pentru fotoliul de primar, in lupta electorala cu Antonie Solomon.
Cei care se asteptau ca intre fostul senator PSD, in prezent primar al Craiovei, si seful statului sa fie o intalnire cu scantei s-au inselat. Dimpotriva, primarul Craiovei n-a vrut sa plece urechea la sfaturile catorva dintre subordonatii sai, care ii sugerasera sa-l trateze cu dispret pe Basescu, eventual chiar sa refuze intalnirea cu el. Lia Olguta Vasilescu a decis insa sa-l primeasca pe Traian Basescu si sa discute cu el pentru ca, dincolo de coloratura politica diferita, este seful statului.

"Ce mai faci, Olgutule?"

De fapt, cel care a initiat intalnirea a fost chiar Traian Basescu. Potrivit unor surse din Primaria Craiova, Basescu a sunat-o ieri-dimineata pe Olguta Vasilescu si, adresandu-i-se cu apelativul amical "Ce mai faci, Olgutule?", s-a aratat interesat de cum se descurca in noua sa postura de primar, felicitand-o totodata pentru castigarea alegerilor locale. In cadrul acestei convorbiri telefonice, Olguta Vasilescu l-ar fi invitat pe Traian Basescu s-o viziteze la Primaria Craiova, iar seful statului a acceptat aceasta invitatie.
In jurul orei 15.00, presedintele a sosit la Primaria Craiova, fiind intampinat pe holul institutiei de Olguta Vasilescu si poftit in acelasi birou in care il mai primise si fostul primar, Antonie Solomon. Dupa o discutie ce nu a durat mai mult de un sfert de ceas, seful statului a iesit din biroul primarului. I-a urat edilului Craiovei "Succes!" si i-a spus "La revedere, doamna primar!", refuzand sa raspunda la orice intrebari adresate din partea puzderiei de ziaristi
"Domnul presedinte a sunat de dimineata sa ma intrebe daca s-au rezolvat problemele pe care Ford le-a ridicat Primariei Craiova. I-am spus in mare cate cunosc si eu. Acum a fost interesat cum vor fi rezolvate in continuare doleantele Ford. Eu sper ca in urmatoarele doua luni sa punem la punct toata documentatia, toate licitatiile necesare sa fie facute, astfel incat sa asiguram posibilitatea Ford de a-si scoate masinile din fabrica. Sincer, nu sunt surprinsa de vizita presedintelui, pentru ca Traian Basescu este omul surprizelor si am fost absolut convinsa ca, daca va veni in Craiova, va trece sa salute si primarul", a explicat Olguta Vasilescu dupa intalnirea cu seful statului.
Primarul Craiovei a tinut sa sublinieze ca a fost vorba "doar de o relatie institutionala intre primarul unui oras si presedintele statului, care este oaspete in acest oras", neascunzand faptul ca o parte din subiectele discutate in cadrul intalnirii cu presedintele Basescu nu pot fi divulgate presei: "Nu am discutat despre cine merge la Bruxelles. Nu pot sa fac alte discutii cu dumneavoastra fata de ceea ce am convenit cu domnul presedinte".