Presedintele Traian Basescu a sesizat Curtea Constitutionala cu privire la reprezentarea Romaniei la Consiliul European.
Razboi fara menajamente intre Traian Basescu si Victor Ponta pe tema reprezentarii Romaniei la Bruxelles. Presedintele i-a transmis premierului printr-o scrisoare ca nu poate reprezenta Romania la Consiliul European si ca daca isi va insusi atributiile prezidentiale ar putea raspunde in fata legii.
Scrisoare a fost inregistrat la cabinetul premierului pe 20 iunie. In scrisoare, Traian Basescu ii transmite lui Victor Ponta ca a decis sa plece la Consiliul European fara a avea aprobarea expresa a sefului statului si ar putea raspunde in fata legii pentru acest lucru. "Va atrag atentia ca absenta unei aprobari exprese din partea Presedintelui Romaniei cu privire la mandatul de participare la reuniunea Consiliului European, coroborata cu lipsa deleqarii exprese a Prim-ministrului in calitate de reprezentant al statului roman, va echivala, din punct de vedere juridic, cu o insusire a unei atributii constitutionale a Presedintelui Romaniei de catre primul-ministru", scrie presedintele Traian Basescu.
In ziua in care Traian Basescu ii scria lui Victor Ponta, premierul anunta ca Ministerul Afacerilor Externe a transmis deja lista cu persoanele ce vor face parte din delegatia care va reprezenta Romania la Consiliul European.
Victor Ponta a declarat, luni, ca nu doreste sa mai comenteze decat aspectele ce tin de atributiile sale ca premier, si nu scandalurile, refuzand astfel sa se pronunte in legatura cu scrisoarea din partea presedintelui in care acesta ii transmite ca nu poate reprezenta Romania la Consiliul European si ca daca isi va insusi atributiile prezidentiale ar putea raspunde in fata legii.
Consiliul European va avea loc pe 28 - 29 iunie la Bruxelles.