Senatorul Gheorghe Pop a sustinut o declaratie politica cu
titlul: USL a demonstrat ca se poate!. Puteti citi in continuare textul integral al declaratiei.

Am obtinut duminica o victorie transanta, fara echivoc. Am asistat la un moment istoric cand Uniunea Social Liberala a scos hotia si incompetenta nu doar din Bucuresti dar si din localitati si judete fiefuri PDL.
Romanii au iesit la vot intr-un numar semnificativ mai mare decat in 2008 si au ales candidatii unei forte politice puternice care va schimba tara in bine pe toate planurile. Fara a romanta, se poate spune ca alegatorii au gasit in USL acei oameni care, in sfarsit, nu doar ca au competenta necesara dar au si dorinta de a le reprezenta interesele.
Oricum, dincolo de sanctiunile date unei politici arogante si incoerente, care, desigur, au fost exprimate in multe dintre voturi, am gasit la alegatorii cu care am discutat luna aceasta si acea incredere ca lucrurile isi pot gasi rezolvarea prin mijloacele democratiei.
PDL a pierdut pentru ca asa a meritat. Am fost martori la finalul dezastruos al unei guvernari dezastruoase. Criza politica a fost doar pentru cei multi. In schimb, cei din PDL si-au facut prostul obicei de a aduna averi imense pe care le-au fluturat in vazul lumii ori de cate ori au avut ocazia. Dupa ce au etalat o aroganta dusa pana la extremism social si au guvernat haotic, alegatorii i-au trimis acasa. Si daca nu au stiut sa asculte de vocea strazii, in fata electoratului, au doar doua variante: sa persiste in aroganta si sa dispara ca partid politic sau sa se reformeze din temelii si sa mai ramana totusi pe esichierul politic. Desigur, ei urmeaza sa joace doar prin divizia C, la un loc cu nasul Elodiei si mioarele lui Becali.
Dar sa lasam trecutul sa mearga linistit spre cartile de istorie contemporana si sa ne ocupam de prezent. As vrea sa-i felicit pe toti cei care au luptat sub flamura USL si ne-au adus victoria. Voi fi partinitor si voi incepe cu salajenii mei. Felicitari Tiberiu Marc, presedintele Consiliului Judetean, felicitari Radu Capilnasiu. Au luptat pentru normalitate si au iesit invingatori!
Si trebuie sa spun bravo Olguta Vasilescu! Ai aratat ca se poate si-ti meriti din plin victoria!
Lista este lunga si fiecare dintre castigatori merita sa se regaseasca in ea. Asa cum merita si munca. Deoarece stim cu totii ca aceasta ne asteapta de acum incolo. O munca grea, de reconstructie, o munca pe care Uniunea Social Liberala si-a asumat-o si pe care este mai mult decat capabila sa o faca. USL este castigatorul incontestabil al alegerilor locale din 2012. Cu totii cred ca am inteles care sunt asteptarile romanilor si am mai inteles ca nu e nici timp nici loc pentru euforie electorala. Noi toti, parlamentarii, Guvernul, administratiile locale suntem in fata romanilor pentru a munci, pentru a face treaba cu moralitate si competenta.