Gandul.info: Nava PDL, scufundata de valul de ura, in hahaielile Capitanului pestilor

Ieri s-a inregistrat cel mai negativ vot din istoria politica postdecembrista a Romaniei. La alegerile prezidentiale din 2009 scriam ca populatia a avut de ales intre frica si ura. A ales ura, intruchipata de T. Basescu. Pentru ca ura nu naste decat ura, dupa trei ani, romanilor le-a ramas de ales intre ura si ura.
Cine este principalul artizan al catastrofei PDL? Nimeni altul decat imparatul urii, al cinismului si dispretului fata de oameni si idei, altele decat ale sale. Anul trecut, T. Basescu a fost cel care a luat la bice PDL, l-a pus in genunchi ca pe o camila si i-a spulberat orice sansa de redresare, impunandu-l inca o data pe Boc la sefia partidului. El este cel care le-a tinut varate adanc pe gatul partidului pe tiitoarele sale politice, E. Udrea si R. Anastase, cu pretul pierderilor uriase de sange electoral pentru PDL. Pentru placerea sa de a fi presmier, T. Basescu i-a mentinut pe bicisnicul Boc si cabinetul sau expirat pana-n panzele negre, pentru a-l infige apoi in fotoliul de premier, peste capul partidului, pe "spionul" fanfaron Ungureanu.
De mare frumusete este ce face acum presedintele PDL, ca al romanilor n-a fost niciodata: hahaie la cafenea cu presa. Cumpara pastarnac romanesc de la supermarket si sta de parole hlizite cu televiziunile. Despre PDL, niciun cuvant. Capitanul pestilor, ca sa nu zic Capitanul lui Peste, cel care declara ritos ca un comandant nu-si paraseste nava si se lauda ca si-a adus intotdeauna echipajul teafar in port, a abandonat corabia pedelista ca pe o copaie gaurita, dupa ce tot el a condus-o in stanci.
Dar nu e singurul vinovat. In PDL nu s-au gasit acei oameni lucizi, responsabili si curajosi, care sa ia, in ceasul al 12-lea, masuri pentru salvarea partidului pe termen lung. Inclusiv presedintele neoficial al PDL, Vasile Blaga, care a stat la scuteala, in loc sa puna pieptul in fata si sa iasa cu un mesaj pentru membrii si simpatizantii partidului, atatia cati mai sunt.
Ceea ce nu inseamna ca USL nu va avea parte de opozitie in guvernarea sa care se contureaza si dincolo de alegerile din noiembrie. Ponta, Antonescu si ai lor au castigat calarind pe valul de ura. Votantii cu incarcatura negativa sunt insa mobili ca electronii: daca USL nu reuseste sa evacueze ura si sa umple golul cu masuri eficiente, constructive, de relansare economica si protectie sociala, daca Ponta si Antonescu nu vor izbuti sa tina in frau hoardele de pesedisti si penelisti gata sa se napusteasca la cascaval dupa atata vreme de stat cu dintii la gard, "pocnitorii de stampila" nu vor intarzia sa se intoarca impotriva lor.
In sfarsit, partidul Televizor Tomberon, sau invers, pare sa aiba aproape 10%: atata e gradul de alienare mintala al electoratului romanesc. Se intampla ceea ce am facut scurta la mana si la limba avertizand: ca si in cazul PNTCD in 2000, cand CV Tudor si PRM au fost propulsati in prim-planul politicii romanesti, in sorbul creat de scufundarea unui partid mare pot sa apara mutanti politici monstruosi.