DeCeNews : Scor devastator pentru PDL in Capitala. Vezi de cate ori e mai tare Oprescu decat Prigoana

Un sondaj realizat de Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde, la solicitarea DeCe News, arata ca bucurestenii il vad pe Oprescu drept castigator al alegerilor locale, la mare distanta fata de urmatorul candidat, Silviu Prigoana. Sondajul a fost realizat in perioada 23 mai - 1 iunie si este reprezentativ pentru populatia cu varsta de peste 18 ani din Capitala, avand o marja de eroare de 2,9 procente.
Participarea va fi una impresionanta: peste 75 la suta dintre bucuresteni au declarat ca vor merge cu siguranta la vot, iar 11 la suta ca probabil vor vota. Doua treimi dintre bucuresteni sunt multumiti de activitatea actualului primar general, iar 53 la suta cred ca orasul se indreapta intr-o directie buna.
Din aceste motive, peste 65 la suta dintre bucuresteni il vad pe Oprescu reconfirmat in functie, in vreme ce doar 9 la suta cred in sansa lui Prigoana de a ajunge primar general.
In ceea ce priveste optiunile electorale, Oprescu va fi votat de 67 la suta dintre bucuresteni, in vreme ce Prigoana nu ar lua mai mult de 17 procente. Cota lui Oprescu e, deci, de patru ori mai mare decat cea a lui Prigoana. Candidatul PP-DD, Horia Mocanu, ar veni pe locul trei, cu 5 la suta din optiuni, Becali ar urma, cu 4 procente, iar Nicusor Dan ar lua doar 3 la suta. Pe ultimul loc se situeaza Anghel Iordanescu, cu 2 la suta.
Cat priveste votul politic, USL atrage 66 la suta din intentia de vot a bucurestenilor, in vreme ce PDL ia 14 la suta. PP-DD a ajuns la 10 procente, iar PNG, PRM si UNPR se afla in jurul a 2 la suta.
Daca maine ar avea loc alegeri generale, PSD ar lua, singur, 42 la suta din voturile bucurestenilor, PNL 29 la suta, PDL 12 procente, iar PP-DD 8 la suta. PC ar lua, in afara USL, 3 procente.