Blogul Roxanei Iordache: HREBENCIUC: OAJDEA A PUS CIUNGA IN URNA

A zis-o la "Vorbe grele". Treaba de autobaza, vorba lui Ciutacu. De fapt, nu-i de ras.
Cel mai interesant a fost dialogul la distanta intre Viorel Hrebenciuc si Bogdan Teodorescu.
Bogdan pleda pentru ca penalii sa plateasca in justitie, Hrebe sustinea ca mai importanta e guvernarea. Bogdan Teodorescu a avertizat ca daca guvernul Ponta nu va demonstra ca e altfel si va acoperi nedreptatea, nu va avea increderea oamenilor.
Hrebenciuc a parut reticent si a comis-o simpatic: doar n-o sa-i aducem in fiecare seara la televizor.
De fapt, Viorel Hrebenciuc s-a gandit sa nu se surmeneze bietele DNA si DIICOT, ai caror procurori sunt disperati anticipat de volumul de munca excesiv care ii asteapta. Deci, i-a linistit, ca pot face cate un caz mare la trei zile, nu neaparat in fiecare zi.
N-am vrut sa scriu asta inainte de motiune, dar era clar semnalul DNA, care l-a umflat ieri fix pe primarul de la Otelul Rosu, care a ramas la PD-L si tot degeaba n-a plecat cu Frunzaverde.
Dar chiar nu-i de ras. Absolut deloc. Ceea ce-mi doresc in primul rand de la guvernul Ponta - de fapt, in al doilea rand - e sa elibereze justitia. Sa dea liber. Sa priceapa cei din sistemul judiciar ca s-a terminat cu politizarea.
Vorba lui Petre Tutea: astia nu sunt politici, sunt un atentat la Codul Penal.
Acum, serios, Bogdan Teodorescu are dreptate, trebuie niste arestari preventive: spectaculoase. Rechizitorii meseriase. Trimiteri in judecata. Procese televizate, ca la americani. Sa se uite si d-l Gitenstein. Apropo, o fi stiind ambasadorul SUA ca idolita declarata a excelentei sale, pe vremea in care era ministra a justitiei, pe langa faptul ca a subordonat procurorii, puterii executive, n-a avut nici o problema cu faptul ca parintii ei locuiau intr-o casa "nationalizata" si erau in judecata cu proprietarii de drept?