Revocarea lui Blejnar era previzibila, pentru calalbirea lui Ungureanu.
N-a fost revocat si nu a demisionat din motivele scandaloase pentru care, de altfel, ar trebui sa fie la inchisoare.
Blejnar a fost revocat exact inaintea depunerii motiunii de cenzura contra masurilor antinationale ale guvernului Ungureanu.
1. Ca sa se arate ce autoritar si nemaipomenit de independent este premierul de serviciu.
2. Ca sa fie trimis revocatul sa se ocupe strict de cotizatii colosale, de unde si numirea lui la controlul asupra marilor averi.
3. Si nu in ultimul rand, ca o tentativa disperata a regimului Basescu de a reincepe sa faca agenda publica.
Scutiti-ne!
UPDATE. Tiganie maxima, orice pentru imagine. Ca sa tina agenda - iar televiziunile au muscat - Blejnar se contrazice cu purtatorul de vorbe goale al(e) premierului, fostul jurnalist respectabil, Dan Suciu, actuala flasneta.
Blejnar declara succesiv la televiziunile de stiri - Realitatea si Antena 3 - ca si-a "inaintat" demisia in urma cu doua luni - de parca ar fi trebuit sa i-o ia cineva. Suciu iese si zice, implicit, ca Blejnar minte, fiindca a fost revocat. Blejnar declara ca va prelua Dept. pt. "controlul marilor averi" (saraca limba romana!), chiar de maine dimineata. Suciu zice ca nici vorba, pentru ca decizia e de competenta succesorului, fostul subordonat al revocatului.
S-au contrazis nu in dialog, ci in paralel. Ca sa nu se ia vopseaua. Si da-i, si lupta! Si lupta, si da-i! Crancena lupta a "vechiului" cu "noul" si cumplita retrogradare prin promovare. Blejnar a mai precizat ca departamentul cotizantiilor de la marile averi a fost infiintat - oare o fi si legiferat? - "in colaborare" cu FMI. Ceea ce Suciu n-a contrazis.
Blejnar s-a victimizat la RealitateaTV - ca la Antena 3 n-avea cum, mai mult, si-a profilat o efigie de erou al fiscalizarii jurnalistilor si moderatorilor care in consecinta s-au razbunat pe el. Adica, Razvan Dumitrescu, Oana Stancu si Adrian Ursu sunt cei mai tari pe langa premierul Ungureanu, ei au facut presiuni sa fie revocat Blejnar.
Acum, serios, ne amintim de controlul la sange asupra lui Razvan Dumitrescu dupa ce Basescu a zis ca n-o sa-l uite toata viata pentru ce i-a facut cand a difuzat filmul cu baietelul lovit la Ploiesti, plus ca l-a facut sa declare ca s-a dus cu caciula-n mana la Grivco.
De fapt, nu-i de ras, fiindca astfel de masuri politienesti pot avea consecinte asupra sanatatii si chiar a vietii oamenilor si/sau a familiilor/prietenilor lor. Oana Stancu a fost chiar amenintata cu moartea. "Ora de foc" a fost interzisa. Un mare castig pentru Antena 3.
Cat sunt de disperati! Ar fi in stare de absolut orice ca sa ramana la putere. Alternativa fiind in dungi.