DeCeNews.ro : Ponta: Situatia este foarte clara, ne lipsesc 15 voturi

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, marti seara, la Antena 3, ca la acest moment, motiunea de cenzura nu trece, pentru ca mai sunt necesare 15 voturi, el precizand insa ca demersul opozitiei era necesar, pentru sanctionarea unor abuzuri ale Guvernului condus de Mihai Razvan Ungureanu.
"Situatia este foarte clara, nu facem pronosticuri. Ne lipsesc 15 voturi. Trebuie sa strangem 231 de voturi. Acum suntem 216, cu tot cu cei veniti, ne lipsesc 15 voturi. Nu ajung voturile noastre", a spus Ponta, marti seara, la Antena 3.
El a mentionat insa ca demersul opozitiei de a initia motiunea de cenzura era necesar, pentru a sanctiona unele abuzuri ale puterii, cum ar fi situatia de la UMF Targu Mures, precum si problemele legate de privatizari.
Ponta a spus ca multi dintre parlamentarii puterii critica, in terioriu, masurile Guvernului, dar nu au curaj, la Bucuresti, sa sustina demersul USL legat de motiunea de cenzura.
Intrebat daca este de parere ca vor mai exista "scurgeri" de parlamentari de la putere catre USL, Ponta a spus ca nu se bazeaza pe asa ceva si ca nu incurajeaza fenomenul.
USL va depune, miercuri dupa-amiaza, motiunea de cenzura impotriva Cabinetului Ungureanu, a anuntat, marti, presedintele PSD, Victor Ponta.