Inpolitics.ro : Frunzaverde: Daca motiunea de cenzura trece, vom asista la evolutii spectaculoase

Sorin Frunzaverde, fost prim-vicepresedinte al PDL, este de parere ca in cazul in care motiunea de cenzura anuntata de Uniunea Social Liberala va trece de Parlament, vor exista imediat evolutii spectaculoase pe scena politica din Romania.
"Daca motiunea pe care USL intentioneaza sa o depuna imediat dupa Paste va trece, cred ca vom asista imediat la evolutii spectaculoase pe scena politica din Romania, in special pe scena puterii politice", a afirmat Frunzaverde, joi seara, intr-o emisiune la Antena 3.
In opinia sa, daca motiunea de cenzura va fi adoptata de Parlament, "ar trebui numit un guvern de larga majoritate nationala, care sa gestioneze problemele tarii pana la alegeri si problema alegerilor". "Cred ca aceasta motiune trebuie sa treaca", a subliniat Frunzaverde.
Pe de alta parte, el sustine ca USL va castiga alegerile locale din iunie, "iar aceasta victorie va determina un trend ascendent pentru Uniune care va dobandi o victorie zdrobitoare la parlamentarele din noiembrie - peste 50%".
Intrebat daca este posibil sa se ajunga la suspendarea sefului statului, fostul lider democrat-liberal considera ca este "greu de spus in acest moment". "Pana la urma nu este o bucurie pentru niciun stat din lumea asta sa isi suspende presedintele. Cred ca trebuie sa instituim acest stil de coabitare normala, democratica, ceea ce lipseste in acest moment", a afirmat Frunzaverde.
El spune ca principalul sau regret este ca nu a reusit sa adune mai multe voci care cu adevarat sa se faca auzite in PDL. "Cum sa nu ai regrete dupa ce 22 de ani ai construit in interiorul unei grupari, dupa ce ai reusit sa iei aceasta grupare de la centru-stanga sa o duci la centru-dreapta, la dreapta in PPE. Inevitabil am regrete si principalul meu regret este ca nu am reusit sa adun langa mine mai multe voci care cu adevarat sa se faca auzite in PDL", a mai spus Sorin Frunzaverde, conform Agerpres.