Corectnews.com: Declaratii Victor Ponta la Congresul USL

Congresele extraordinare ale celor trei formatiuni politice care alcatuiesc Uniunea Social Liberala - PNL, PSD si PC, s-au reunit sambata, 7 aprilie 2012, incepand cu ora 10:30, la Romexpo. In cadrul Congresului PNL, au fost adoptate trei rezolutii privind numirea lui Sorin Frunzaverde vicepresedinte al liberalilor si modificarea Statutului PNL, politica de aliante in planul administratiei locale, in Parlament si in Guvern si desemnarea liderilor USL Crin Antonescu si Victor Ponta drept candidati pentru functiile de presedinte si, respectiv, prim-ministru, dupa viitoarele alegeri.
UPDATE ora 12:45 Congresul PNL a votat, sambata, cu unanimitate de voturi, rezolutiile privind necolaborarea cu PDL si cu Traian Basescu si desemnarea candidatilor USL pentru functia de presedinte al Romaniei - Crin Antonescu si pentru cea de premier - Victor Ponta.

Declaratii Victor Ponta:

- Au trecut 12 ani de cand am votat, desi nu eram membru de partid, PSD, crezand ca un guvern al PSD va face bine Romaniei, si cred ca am votat bine in 2000
- In 2001 am primit propunerea de a ma alatura unui guvern care cred ca a facut bine Romaniei
- Am fost presedintele organizatiei de tineret a PSD
- In urma cu doi ani mi-ati incredintat un mandat extrem de greu
- Vreau sa fiu liderul dvs care sa va spuna cum castigam alegerile, nu de ce le-am pierdut
- Pentru mine, o functie administrativa e mai putin importanta decat calitatea mea de membru al PSD
- Sunt convins ca putem castiga impreuna, sunt convins ca o sa fie greu la guvernare, sunt convins ca putem reconstrui Romania
- Vreau sa va multumesc ca ati dovedit inca o data ca sunteti un partid de oameni seriosi, responsabili
- Cred si va multumesc ca decizia de azi de a sustine o persoana care nu e membru al PSD pentru functia de presedinte e decizia buna pentru Romania
- Impreuna cu Crin, o sa incercam sa facem tot ce tine de noi sa va dovedim ca ati facut bine avand incredere in noi
- Vreau, impreuna, sa sarbatorim victorii, sa nu mai trecem prin infrangeri, prin divizari

UPDATE ora 11:45 - Presedintele PC, Daniel Constantin, a declarat, sambata, ca nu acorda prea mare importanta scrisorii transmise de catre presedintele Traian Basescu, aratand ca revizuirea Constitutiei nu poate fi tratata printr-o "scrisoare pierduta la ceas de seara" si ca seful statului a vrut sa deturneze atentia.
"Am primit scrisoarea presedintelui, dar eu nu as vrea sa ii dau prea mare importanta acestei scrisori si nici presedintelui Basescu. Probabil a trimis aceasta scrisoare pentru ca nimeni nu ii mai da importanta presedintelui: nici partidele din Opozitie si nici oamenii si, atunci, probabil, a incercat sa deturneze atentia si, intr-o zi in care vorbim tocmai de necolaborarea cu presedintele Traian Basescu, a vrut sa se vorbeasca despre domnia sa", a afirmat liderul PC.
Daniel Constantin a precizat ca presedintele Basescu, la consultarile care au avut loc, "a spus intr-adevar" ca isi va da demisia daca se va face modificarea Constitutiei.
"Noi suntem de acord cu revizuirea Constitutiei, dar acesta este un subiect important, nu poate fi subiectul unei scrisori pierdute la ceas de seara, asa cum vrea presedintele. Ne vom apleca foarte serios asupra revizuirii Constitutiei, dar intr-un Parlament legitim, adica dupa alegerile parlamentare din acest an si dupa alegerile prezidentiale, care eu, personal, sper sa fie tot in acest an", a afirmat liderul PC, potrivit Antena 3.

"Nu avem ce negocia cu Traian Basescu", a declarat sambata dimineata liderul PSD, Victor Ponta, in deschiderea Congresului. Tot Victor Ponta a rupt scrisoarea primita de la presedintele Traian Basescu in fata membrilor PSD, in care le garanteaza ca va demisiona in timp util daca vor accepta revizuirea Constitutiei asa cum ea a fost ceruta prin referendumul din noiembrie 2009, dar si propunerea de reducere a mandatului presedintelui la 4 ani.
Congresul extraordinar al PNL a adoptat, sambata, o rezolutie prin care liberalii isi asuma sa nu colaboreze cu Traian Basescu si PDL. Prin aceasta rezolutie, adoptata cu o abtinere, PNL se angajeaza sa nu colaboreze cu Traian Basescu si cu reprezentantii PDL in planul administratiei locale, in Parlament sau in Guvern. Decizia adoptata sambata este in conformitate cu Protocolul de functionare a Uniunii Social Liberale, scrie HotNews.
Potrivit rezolutiei, PNL reconfirma astfel politica de aliante decisa anterior, precum si determinarea de a guverna in plan local si central alaturi de partenerii din USL, respectiv alaturi de PSD si de PC.
Liderul PNL, Crin Antonescu a declarat ca asistam la un moment foarte aproape de declansarea primului mare moment electoral. "E clar ca vom castiga alegerile locale, parlamentare si prezidentiale".

Declaratiile liderului PNL, Crin Antonescu

- Razboiul, pentru ca stim cu totii ca am fost si suntem inca intr-un razboi, e departe de a se fi terminat, insa frontul s-a rup
- Razboiul de rezistenta intre o putere decisa sa recurga la orice mijloc pentru a se mentine acolo si o opozitie incoltita, atacata, ravasita in anumite momente, razboiul acesta a fost castigat deja de noi
- Am dovedit alegatorilor Romaniei, noua insine, partenerilor si adversarilor nostri ca PNL stie sa lupte pana la capat atunci cand in joc sunt valorile sale, principiile sale, destinul democratiei romanesti
- S-a vorbit de pierderea identitatii PNL. Identitatea PNL e mai puternica decat oricand
- Identitatea noastra nu a slabit cu nimic, identitatea noastra s-a intarit
- USL e un proiect de mare uniune nationala
- Daca urnele vor valida victoria USL si vom avea un guvern al USL acela va fi un guvern de adevarata uniune nationala
- E clar ca vom castiga alegerile locale, parlamentare si prezidentiale
- Particularitatea cu totul memorabila a congreselor de azi e ca noi, un partid nedezmintit de dreapta, vom da votul pentru un prim ministru de stanga
- Poate si mai spectaculos e ca PSD va investi drept candidat al USL la presedintia Romaniei un om de dreapta
- Acestea sunt insa la nivelul cel mai de sus doar semnele angajamentului unei constructii impreuna
- Stim care sunt diferentele dintre noi. Avem nevoie acum sa stam impreuna o perioada, pentru ca suntem doua partide, doua ideologii, dar avem impreuna o tara care acum are nevoie de noi
- Nu stiu ce ne rezerva viitorul. Stiu doar ca, daca acum suntem convinsi ca asta trebuie sa facem, vom face
- PNL va fi mereu garantul sincer si eficient al statului de drept si al democratiei in aceasta tara

Tot in cadrul Congresului PNL, Sorin Frunzaverde a fost ales vicepresedinte al PNL, cu o larga majoritate de voturi, fiind inregistrate si patru voturi "impotriva" si noua abtineri.
Declaratii Sorin Frunzaverde:
- Sunt onorat ca am devenit membru al PNL. Sunt onorat pentru modul in care am fost primit azi aici, la acest congres extraordinar si ma bucur ca mi-ati acordat ocazia sa ma alatur actiunii politice de dreapta pe care PNL a promovat-o cu consecventa in Romania.
- Demersul meu politic a fost posibil pentru ca dumneavoastra, astazi, ati acceptat ca eu sa fiu membru al PNL si sa fac parte din conducerea centrala a gruparii noastre.
- Acest demers a fost posibil datorita faptului ca, in mod traditional, am avut relatii bune cu organizatia de acasa a PNL, din Caras Severin.