Puterea.ro: USL l-a angajat pe analistul Bogdan Teodorescu (Autor: Cristian Sutu)

PSD si PNL si-au stabilit cartierul general de campanie in Baneasa, in sediul de partid al pesedistilor din Bulevardul Ion Ionescu de la Brad. Sef al strategilor politici ai Opozitiei este, incepandcu luna martie, Bogdan Teodorescu, profesor si analist politic prezent mai ales in emisiunilepostului Antena 3.
Dupa multi ani de opozitie, fondurile de campanie electorala ale celor din PSD si PNL nu mai sunt atat de consistente pentru a angaja consultanti politici importanti, precum Artur Finkelstein, Tal Silberstein, Ron Weber sauPeter Brodnitz, ultimul dintre ei fiind strategul care s-a ocupat de campania lui Barack Obama, dar si de cea a lui Mircea Geoana, in 2009.
Zilele trecute, PSD a batut palma cu profesorul de la SNSPA Bogdan Teodorescu. Acesta s-a mutat deja in sediul de campanie al PSD din Bulevardul Ion Ionescu de la Brad, acolo unde se afla si Departamentele PSD, adica guvernul din umbra al social-democratilor. Teodorescu n-a venit singur la birou, el aducandu-si si o echipa de colaboratori de la firma sa cu care facea in ultimii ani sondaje de opinie (mai ales la comanda si in favoarea PSD), ba chiar si o secretara. Oficial, Bogdan Teodorescu va fi seful echipei de strategii politice a USL - alianta din care fac parte PSD, PNL si PC. Bogdan Teodorescu a refuzat sa confirme sau sa infirme noua sa calitate in tabara Opozitiei. "Cred ca va trebui sa discutam dupa revenirea mea in tara, saptamana viitoare", ne-a transmis din Franta Bogdan Teodorescu.

Tony Blair, prima mutare a lui Teodorescu

Prima mare actiune de campanie a USL, sub bagheta consultantului Bogdan Teodorescu, va fi conferinta de la Bucuresti a celebrului Tony Blair, fostul premier britanic. De organizarea evenimentului s-a ocupat insusi Teodorescu, ca director al Fundatiei Multimedia, secundat de partenerul sau, Dan Sultanescu. Ziarul "Puterea" a scris deja despre venirea la Bucuresti a lui Tony Blair, cat si despre implicatiile de natura financiara ale aducerii fostului premier britanic, unul dintre cei mai scumpi speakeri din lume la ora actuala. Exista suspiciuni ca banii cu care va fi platit Tony Blair ar putea fi luati din fondurile europene pe care le acceseaza Fundatia Multimedia.

Cine este Teodorescu

Bogdan Teodorescu este sociolog, profesor la SNSPA, scriitor, jurnalist si analist politic. El poate fi vazut foarte adesea in emisiunile tv ale postului Antena 3, considerat unul dintre principalele canale de televiziune sustinatoare ale Opozitiei din Romania. Teodorescu a condus campaniile electorale ale PSD in alegerile din 2000, dar si pe cea a presedintelui Emil Constantinescu, in 1996. In anul 2006, Bogdan Teodorescu si-a dat doctoratul in media si cinematografie cu o lucrare dedicata istoriei manipularii.