DeCeNews.ro: Alianta Becali-Vadim, o petarda aruncata in capul lui Dan Diaconescu

Decizia PDL de a expedia Miscarea Populara la bunul plac al liderilor din teritoriu a lasat multe formatiuni mici fara sustinerea masinariei de partid de care aveau nevoie. Analistul politic Dan Petre considera ca alianta dintre Gigi Becali si Corneliu Vadim Tudor este cel mai bun exemplu in acest sens: dupa ce s-a amagit cu sustinerea PDL, Becali a sfarsit in bratele lui Vadim. La mijloc poate fi vorba si de o strategie a PDL, care este constient ca la nivelul Capitalei o alianta cu Becali nu ar fi adus nimic bun, dar in acelasi timp o candidatura separata ar putea rupe din voturile lui Dan Diaconescu, pentru ca sondajele arata ca Sorin Oprescu nu mai poate fi ajuns.
Alianta dintre Becali si Vadim are ca principal scop obtinerea unui procent cat mai bun la alegerile din Capitala, iar pentru asta trebuie sa fie furate voturile lui Sorin Oprescu. "Cine se aseamana se aduna. Becali si Vadim nu au cum sa mai reediteze momentul emotional din 2009, dar incearcasa fac ceva impreuna. Ei mizeaza pe electoratul lui Dan Diaconescu, pentru ca au cam acelasi profil de electori. Pentru a rupe de la Oprescu este mai greu. Sondajele ii dau pe la 70%, dar miza ar putea fi Consiliul General", a declarat pentru DeCe News, analistul Dan Petre.
In prima instanta Gigi Becali a cautat o alianta cu PDL, dar a fost respins de greii partidului. Motivul aliantei era masinaria de partid pe care PDL o poate pune in miscare, iar pentru PDL ceel cateva procente pe care le-ar putea aduce Gigi Becali, ar fi ridicat sansele unei noi aliante prin care sa obtina guvernarea.

Becali, kamikadze impotriva lui Dan Diaconescu

Pentru PDL, sondajele care il cifreaza pe Dan Diaconescu la peste 15%, reprezinta un motiv de ingrijorare. Daca in prima instanta au incercat o apropiere, pentru ca Becali ar fi candidat pe acelasi electorat ca si DD, acum strategia pare sa se fi schimbat. "Miza este sa recupereze electoratul pierdut pe la Dan Diaconescu. Ar face un bine si PDL, care deja este amenintat de urcarea PP-DD", a explicat Dan Petre.