Machiavelli.ro : Pe 7 aprilie va fi oficializat candidatul USL la Presedintie si candidatul la functia de premier

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a anuntat, miercuri seara, ca pe 7 aprilie va fi oficializat candidatul comun al USL la alegerile prezidentiale, cat si la functia de prim-ministru.
"Avem pe 7 aprilie convocate trei congrese in care vom oficializa candidatul la Presedintie al acestei Uniuni - comun, candidatul pentru prim-ministru al acestei Uniuni - comun. Un angajament politic si documente politice foarte clare si lumea stie limpede ca daca noi castigam alegerile nu mai are importanta ce spune acum Traian Basescu ca va face sau ce va face atunci Traian Basescu", a spus Crin Antonescu, la Antena 3.
El a reiterat ca in USL exista tensiuni cu privire la desemnarea candidatilor la alegerile locale, insa a precizat ca negocierile pe subiectele mari sunt inchise. "Da, sunt tensiuni mai peste tot, atentie insa nu scoateti din context si nu intelegeti gresit sunt tensiuni cum este tensiunea intr-un organism viu, corp viu. Marile subiecte de negociere ale acestei aliante sunt inchise. Luni vom nominaliza candidatii (...) la presedintia consiliilor judetene si la municipiile resedinte de judet. Sunt stabiliti, sunt conveniti, sunt acceptati de toate cele trei formatiuni, dupa discutii, dupa competitie, dupa gandit si razgandit", a precizat liderul liberalilor.
El a adaugat ca dupa Paste vor fi convenite candidaturile in cazul localitatilor. "Pe 7 aprilie vom avea trei congrese care simultan vor vota trei rezolutii din care va rezulta clar candidatul unic la Presedintie al Uniunii, candidat de prim-ministru si angajamente politice foarte ferme, dupa care avem foarte repede, pana in Paste de finisat, probabil chiar mai devreme, pana la ultima localitate", a spus el.
Antonescu a aratat ca partidele din USL vor candida impreuna in tot ciclul de alegeri - locale, parlamentare si prezidentiale.
(Sursa : AGERPRES)