Antena 3 informeaza: Marko Bela ameninta cu parasirea coalitiei de guvernare. Ce gest al PDL a deranjat UDMR-ul

Vicepremierul Marko Bela a atentionat, marti, ca se gandeste sa renunte la prezenta sa in Guvern si, in plus, pune sub semnul intrebarii si prezenta UDMR in coalitie, daca nu se va gasi o solutie cu privire la situatia Universitatii de Medicina si Farmacie din Targu Mures pana saptamana viitoare, informeaza Agerpres.
"Deocamdata nu avem niciun fel de rezultat (in discutiile din coalitie - n.r.). Situatia poate fi deblocata numai prin hotarare de guvern, dar nu am reusit sa cadem de acord cu continutul hotararii de guvern. Colegii din PDL ne-au cerut un ragaz pana luni. (...) Daca nu se va gasi o solutie pana saptamana viitoare, eu personal nu pot sa merg mai departe. Se pune sub semnul intrebarii si prezenta UDMR in coalitie", a declarat, marti, Marko Bela.
Vicepremierul Marko Bela a afirmat, saptamana trecuta, ca in privinta Universitatii de Medicina si Farmacie din Targu Mures este necesar sa se clarifice relatia dintre etnii si ca "se pare ca situatia e mult mai grava decat anii trecuti".
Reprezentantii coalitiei de guvernamant s-au reunit in sedinta la Palatul Victoria marti, de la ora 16.00, discutiile durand mai bine de trei ore.
Liderii UDMR au atras atentia, in ultima perioada, cu privire la faptul ca Legea Educatiei este aplicata partial, in contextul in care la UMF Targu Mures nu a fost infiintata o linie in limba maghiara.