Senatorul Gheorghe Marcu, presedintele Departamentului pentru relatia cu patronatele si piata de capital, a transmis un comunicat de presa intitulat: "Guvern nou, probleme vechi", pe care il puteti citi in continuare.

Investit cu increderea unei majoritati parlamentare ilegitime, in absenta opozitiei, cu niste recomandari, fara avize din partea comisiilor de specialitate, Guvernul Ungureanu a trecut la administrarea problemelor vechi si noi, insa Programul de guvernare este departe de a fi magulitor pentru persoana Primului Ministru si a echipei sale.
Raportul Curtii de Conturi pe anul 2011 precizeaza ca aproximativ 7 miliarde de euro au fost cheltuite de statul roman, fara a fi respectate legile in vigoare. Programul de guvernare al noului Cabinet nu contine nici macar o singura referire la acest aspect si la corectiile ce se impun.
La capitolul masuri pentru relansarea economica, remarcam inexistenta unei politici de creditare normale sau a facilitatilor fiscale pentru intreprinzatori, asadar niciun efort pentru stimularea antreprenoriatului, mai ales cel tanar, care paraseste tara, intr-un flux continuu de inteligenta romaneasca.
Masura atat de necesara, anuntata si de Cabinetul Ungureanu, simplificarea poverii fiscale pentru operatorii economici, ramane la stadiul de proiectie, pentru ca nu au gasit solutiile concrete. De altfel, intregul Program sufera la capitolul aplicabilitate, exprimarea fiind generalista si lapidara.
Se perpetueaza, in schimb, ascultarea oarba a Fondului Monetar International, care dicteaza ca unui scolar restructurarea companiilor romnesti, mergand pana la detalii penibile, cum ar fi restituirea catre compania americana Boeing, de catre TAROM, a unui avion tip 737-800, inchiriat in urma cu patru ani.
Remarc, insa, ca acelasi FMI a cerut renegocierea contractelor cu Hidoelectrica, dandu-ne dreptate noua, Opozitiei, care am solicitat in repetate randuri anularea contractelor oneroase de pe piata energetica.
De altfel, este tot mai evident ca activele cele mai rentabile ale economiei romanesti sunt tot mai greu de gestionat de catre PDL, iar "guvernele Basescu" nu-si propun altceva decat sa le instraineze. Se ignora, astfel, cu buna stiinta obiectul de activitate al guvernului, care este administrarea, nu intrainarea si privatizarea.
Ne-am fi asteptat, asadar, de la noul premier, orgolios si ambitios cum se prezinta, la un program de guvernare realist, dar ne-am inselat, primind in schimb dovada lipsei de loialitate fata de functie si cetateni.