Jurnalul National informeaza : Victor Ponta: "Ceea ce conteaza pentru SUA este respectarea vointei romanilor, nu a unui singur roman"

Aflat la Washington, presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat in emisiunea Sinteza Zilei, realizata de Mihai Gadea la Antena 3, ca "partenerii americani cunosc situatia din Romania mult mai bine decat am banui noi".
Iata principalele declaratii ale liderului social-democrat:
"N-am venit aici sa ne plangem sau sa parasc pe cineva, ci sa dam lamuriri.
Cei care au manifestat au o mare nemultumire fata de regimul democratic din Romania.
Mesajul pe care am vrut sa-l dam a fost ca suntem niste oameni responsabili si vom pastra relatiile externe. SUA vad in Romania un partener serios.
Ceea ce conteaza pentru Administratia de la Washington este respectarea vointei romanilor, nu a unui singur roman. Pentru America e importanta continuarea proiectelor incepute, cum ar fi Scutul anti-racheta.
Eu nu am un dublu limbaj, la Bruxelles si la Washington. Am discutat aici despre raportul asupra coruptiei. Sunt mult mai atenti decat am banui noi. Parerea generala in randul interlocutorilor nostri din SUA este ca opozitia va castiga viitoarele alegeri.
Am avut intalniri cu cei care chiar raspund de zona noastra geografica in cadrul Administratiei prezidentiale.
Principala noastra problema este de functionare a statului.
Am avut o intalnire si la sediul FMI.
Nu suntem doar o opozitie care critica Puterea, ci una care se pregateste la modul serios sa guverneze Romania.
Am discutat cu Crin Antonescu inca de la inceputul anului programul vizitelor in strainatate. Dansul va merge, de exemplu, singur in Olanda, eu singur in Danemarca. Ne completam lucrand in echipa."