Senatorul Gheorghe Marcu, Presedintele PSD Botosani, a transmis o declaratie de presa intitulata"Piata a cerut schimbare si nu sfidare!", pe care o puteti citi in continuare.

Dupa o nominalizare atipica pentru functia de Prim Ministru in persoana sefului SIE (inca nesuspendat din aceasta functie), au urmat numirile in acelasi ton si pentru ceilalti membri ai Cabinetului Ungureanu.
Numai tineretea si faptul ca majoritatea celor nominalizati poseda averi de invidiat nu dau garantia bunei administrari a banului public si loialitatii fata de natiunea romana. Ne permitem in actuala criza economica sa facem experimente pe seama romanilor?
In opinia noastra, noul Guvern este o sfidare la adresa celor care striga in pietele publice ca vor schimbare. PDL si acolitii sai sunt in stare de orice pentru a evita alegerile parlamentare anticipate.
Atat timp cat avem o majoritate parlamentara nelegitima, in urma votului in Parlament nu poate rezulta un guvern legitim. Singurul lucru care uneste actuala Putere il reprezinta devalizarea banului public, prin indatorarea Romaniei si sfidarea cetatenilor ei.
Opozitia si majoritatea romanilor au cerut alegeri anticipate. Este singura cale de a pune capat ipocriziei si hotiei coalitiei aflate la putere. Stabilitatea politica si cresterea economica a tarii nu se pot obtine decat printr-un for legislativ legitim, care sa exprime vointa cetatenilor, nu prin aranjamente de conjunctura.