Jurnalul National informeaza: Ponta cere excluderea lui Geoana din PSD, Iliescu il sustine pe Geoana

Victor Ponta a cerut Comisiei de etica excluderea lui Mircea Geoana din PSD. Presedintele social-democrat a facut o sesizare catre Comisia de Integritate Morala si Arbitraj a partidului, dupa ce Mircea Geoana a refuzat sa fie inlocuit de la presedintia Senatului.
Ponta a declarat ca, in conditiile in care Geoana nu a respectat o decizie a partidului, acesta nu mai are ce cauta in partid. "Nu, nu mai are loc in PSD", a spus Ponta.
Liderul PSD a explicat ca ziua de ieri a aratat foarte clar ca Geoana este sustinut de putere sI, in aceste conditii, nu mai are cum sa se pozitioneze in interiorul partidului.
Presedintele Comisiei de Etica, Dan Sova, a declarat ca urmeaza sa analizeze sesizarea trimisa de Ponta sI va oferi ulterior detalii pe marginea acesteia.

Ion Iliescu il sustine pe Geoana

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, il contrazice pe Victor Ponta sI spune ca Mircea Geoana nu trebuie exclus din partid. In plus, Iliescu a declarat la Antena 3 ca Mircea Geoana nu trebuie schimbat din functia de sef al Senatului pentru ca acest lucru ar insemna ca PSD sa piarda acest post. "Nu se va mai pune problema schimbarii lui Geoana", a declarat Ion Iliescu.
Prin decizia de a nu accepta inlocuirea sa din functia de presedinte al Senatului, Geoana nu a respectat o hotarare a Biroului Permanent al PSD, au declarat surse din partid.
PSD a solicitat oficial, luni, in plenul Senatului schimbarea lui Mircea Geoana din functia de presedinte si inlocuirea acestuia cu senatorul PSD Titus Corlatean.