Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) urmeaza sa ia o decizie, in sedinta de astazi, cu privire la demisia din magistratura a judecatorului Laurentiu Anghel de la Tribunalul Dolj. Acesta si-a inaintat demisia pe 25 octombrie, iar justificarea pare sa tina de intrarea sa in avocatura, dar nu in Baroul Dolj, ci intr-un judet invecinat, probabil Mehedinti.
Reamintim ca judecatorul Laurentiu Anghel, impreuna cu colegul sau Bogdan Diaconescu, ambii magistrati la Sectia Penala a Tribunalului Dolj, si cu doi avocati, Octavian Ciuca si Ion Militaru, au fost trimisi in judecata de procurorii Serviciului Teritorial Craiova al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), pentru ca ar fi pretins si primit suma totala de 45.000 de euro de la trei persoane, judecate in stare de arest pentru inselaciuni cu cecuri fara acoperire, pentru a le obtine pedepse mai usoare. Dosarul este pe rolul Curtii de Apel Cluj.
Laurentiu Anghel este magistrat de peste 13 ani. A fost mai intai procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Craiova, in perioada 1 mai 1998 - 10 noiembrie 2000, apoi judecator la Judecatoria Craiova de pe 10 noiembrie 2000 si pana pe 1 noiembrie 2003, cand a promovat ca judecator la Tribunalul Dolj. Pe 25 mai 2010 a fost suspendat din functie de CSM, ca urmare a punerii in miscare a actiunii penale impotriva sa de catre procurorii Serviciului Teritorial Craiova al DNA. Arestat preventiv in acest dosar, a fost pus in libertate de instanta suprema pe 11 aprilie 2011.