Pesurse.ro informeaza : Scrisoarea pierduta de la Consiliul National al PSD: cum au fost lasati afara conservatorii

Presedintele PC, Daniel Constantin, a declarat, pentru gandul, ca nu a venit la Consiliul National al PSD, deoarece nu a fost invitat.
Relatiile reci dintre social-democrati si conservatori au facut ca ultimii sa nu fie invitati la Consiliul National al PSD. Dupa ce Victor Ponta a declarat la "Interviurile Gandul " ca nu este sigur 100% ca PC va ramane alaturi de USL dupa 2012, presedintele Daniel Constantin nu a primit invitatia de a participa la evenimentul organizat de social-democrati in acest week-end la Palatul Parlamentului. In schimb au fost invitati sa transmita mesaje reprezentantii UDMR, primarul Capitalei, Sorin Oprescu si presedintele PNL, Crin Antonescu.
"Eu nu am fost invitat la acest Consiliu National, dar este un lucru mai putin important. De ce nu ii intrebati pe cei de la PSD de ce nu ne-au invitat? Nu comentez mai mult de dragul USL, dar nu am fost invitat", a afirmat, pentru gandul, presedintele PC, Daniel Constantin. Intrebat daca il deranjeaza acest lucru, conservatorul a adaugat ca "de dragul USL nu il mai deranjeaza nimic".
"Nu vreau sa comentez anumite chestiuni care ar putea sa amplifice anumite tensiuni in interiorul USL", a precizat Daniel Constantin.
Presedintele PC a adaugat ca partidul sau va fi "ultimul care va atenta la siguranta USL". "PC este un partid foarte serios care si-a indeplinit obligatiile in USL si le va indeplini in continuare. USL nu este al lui Victor Ponta, Crin Antonescu sau Daniel Constantin, USL este o speranta pentru romani", a explicat presedintele PC motivul pentru care nu vrea sa intre intr-o "barfa" cu Victor Ponta.
Constantin a spus ca, daca exista o problema, o va discuta in interiorul USL cu presedintele PSD. "Cred ca o sa discutam ce trebuie facut mai departe de USL si nu aceste barfe", a mentionat Constantin.

Cum s-a pierdut invitatia

Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, sustine ca invitatia a fost trimisa lui Crin Antonescu in calitate de presedinte al Aliantei de Centru Dreapta (PNL - PC). "De aceea probabil nu a venit domnul Constantin, a venit domnul Antonescu in calitate de reprezentant al ACD", a declarat, pentru gandul, Adrian Nastase.
Surse din PSD au afirmat pentru gandul ca initial trebuiau trimise invitatii fiecarui presedinte al USL, dar in cele din urma invitatia a fost trimisa doar lui Crin Antonescu. "Antonescu in calitate de reprezentant al ACD trebuia sa il invite si pe Daniel Constantin sa participe la Consiliul National al PSD", au precizat sursele citate.
Victor Ponta s-a plans de la tribuna Consiliului National ca televiziunile au fost mai preocupate in week-end sa transmita informatii despre "partidul brunetelor" si "partidul lui Miron Cozma" decat sa dea imagini de la evenimentul PSD.