AGERPRES informeaza: Senatorul Gheorghe Marcu se declara impotriva coborarii pragului de varsta pentru dreptul la vot

Presedintele organizatiei judetene Botosani a Partidului Social Democrat, senatorul Gheorghe Marcu, respinge ideea reducerii varstei de vot de la 18 la 16 ani.
El a declarat, sambata, in cadrul unei dezbateri organizate la Botosani de PES activists Romania, ca tinerii nu sunt pregatiti pentru a face o alegere politica importanta la varsta de 16 ani. "Deja exista o initiativa din parte unei formatiuni politice ca la vot sa se prezinte cei care au 16 ani. In opinia mea, aceasta mi se pare o varsta mult prea frageda si cred ca nu corespunde nevoilor realitatii de astazi", a afirmat Marcu. Liderul PSD mizeaza pe implicarea tinerilor in politica, insa crede ca acestia nu pot avea rol de decizie la 16 ani.
Senatorul Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei Ion Toma a declarat, in urma cu trei zile, ca formatiunea politica din care face parte va depune un amendament la proiectul de revizuire a Constitutiei pentru introducerea dreptului de vot de la varsta de 16 ani si nu la 18 ani, ca in prezent.