Firmele care lucreaza la pasajul suprateran din centrul Craiovei au fost controlate ieri de inspectorii ITM Dolj
O echipa de la Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Dolj a mers ieri pe santierul din centrul Craiovei, pentru a verifica firmele care lucreaza la pasajul suprateran. Controalele au vizat respectarea legislatiei privind sanatatea si securitatea muncii, precum si depistarea celor care lucreaza fara forme legale. "Au fost verificate toate cele trei societati care lucreaza pe acest santier, doua din Craiova si una din Bucuresti, insa nu s-au gasit salariati fara contract de munca. In schimb, s-au descoperit cateva neconcordante privind legislatia in domeniul sanatatii si securitatii in munca. Unii angajati nu aveau controlul medical periodic efectuat sau lucrau in conditii necorespunzatoare: fie nu dispuneau de echipament de protectia muncii care trebuia oferit de angajator, fie il aveau, dar nu-l foloseau", a precizat Raducu Mitran, inspector-sef adjunct in cadrul ITM Dolj.
Acesta a mai mentionat ca, in urma celor descoperite, vor aparea si amenzile, dupa ce echipa de control va intocmi raportul. "Pentru cele constatate vor fi date si sanctiuni, fara doar si poate. Sa vedem si in ce cuantum. Maine (astazi - n.r.) se va sti exact, dupa ce echipa care a fost pe teren va intocmi raportul", a spus Mitran.

Se lucreaza pentru recuperarea intarzierilor

Dupa ce la pasajul suprateran s-au terminat lucrarile din subteran, s-a constatat o intarziere de doua luni fata de graficul initial. Firmele constructoare au fost astfel avertizate sa grabeasca ritmul lucrarilor, pentru ca proiectul sa fie gata pana pe 28 mai 2012. In prezent, la pasajul suprateran se pot vedea trei dintre picioare, pila 6 si pila 7 fiind deja betonate, iar la pila 3 aparand armatura.
Tot sub forma de armatura se prezinta si culeea 1, construita in dreptul strazii Romul, infrastructura care se executa la capatul unui pod pentru a prelua sarcinile transmise de suprastructura acestuia si sustine calea de acces pe pod. "Pana la 15 august vom termina si cu cele doua camine care mai sunt de facut, cel de la kilometrul zero si cel din dreptul Curtii de Apel, dupa care se va sti exact cat s-a recuperat din acea intarziere de doua luni", a precizat Laurentiu Diaconu, managerul de proiect la pasajul suprateran.