Cronica Romana informeaza: "Argumentul" abuzurilor (Autor: Iulian Badea )
Pedelistii resping categoric varianta trecerii in Opozitie dupa alegerile locale si parlamentare din 2012. Mizeaza pe fonduri uriase, pe implicarea abuziva in campanii a institutiilor statului, pe traseismul si pomenile electorale. Toti liderii locali si centrali ai PDL, plus prefectii, consilierii, primarii si sefii de deconcentrate, se vor implica masiv in fraudarea scrutinelor electorale de anul viitor. Introducerea votului prin corespondenta reprezinta un alt argument imbatabil in favoarea PDL. Ca si reorganizarea teritoriala a Romaniei in opt judete mari, reorganizare facuta de artizanii regimului portocaliu din considerente eminamente electorale. Toata agitatia liderilor Opozitiei se va do¬vedi inutila in fata unei majoritati care va continua sa voteze proiect dupa proiect, ordonanta dupa ordonanta, in functie de interese straine celor pe care au tupeul de a sustine ca ii reprezinta. Mai mult, masina de propaganda portocalie tureaza din plin, in tentativa de a "convinge" elec¬toratul ca directia in care se indreapta Romania este cea buna.
Se fac calcule electorale, se aduc grave acuze USL, se lanseaza in piata publica sintagme demagogice precum reformarea institutiilor si modernizarea Romaniei. In tot acest timp, disponibilizarile din sectorul bugetar se tin lant, in contextul in care categorii sociale, precum politistii, mine¬rii, ceferistii, cercetatorii, ingroasa randurile somajului. Situatia este alarmanta si in Educatie, si in Sanatate, si in Justitie, unde subfinantarea cro¬nica inchide spitale, instante si parchete si scoli. Nemultumirile sunt ge¬neralizate, in contextul in care dispretul guvernantilor atinge cote alarmante.
De un an si jumatate, abuzurile sunt la ordinea zilei in regimul Basescu. Cazul Anastase este deja de notorietate. Ce asteptari sa mai ai de la institutiile statului, in conditiile in care presedintele Camerei Depu¬ta¬tilor a fraudat fara jena legea pensiilor fara sa fie chemata macar sa dea o banala declaratie, de ochii lumii, la Parchetul General. Dar pentru liderii din Modrogan nu exista decat o singura lege: aceea a pervertirii legilor, a sfidarii si a interpretarii acestora in interes de partid si regim. Este tot mai greu, ca simplu cetatean, sa supravietuiesti in aceasta guvernare haotica si aroganta care nu a adus, la nivelul intregii tari, decat austeritate si dezbinare.
Din pacate, o alternativa reala la dezastrul generat de actuala gu¬vernare lipseste cu desavasire, pri¬vind la ecuatia cu prea multe cunoscute ale clasei politice postdecembriste. Liderii USL vor sa ajunga la guvernare nu pentru a aduce mult clamata bunastare si credibilizare institutionala, ci pentru ca locul clientelei portocalii sa fie luat de propria clientela. In Kiseleff si Avia¬torilor, dar si in zecile de filiale liberale si pesediste, viitoarele functii au fost, deja, impartite pe criterii ce exclud competenta.
Algoritmul politic isi va lasa din nou amprenta asupra unei tari ce merge din rau in mai rau, incapabila sa identifice niste lideri responsabili care sa ii redea credibilitatea confiscata de gasti politice avide sa controleze si manipuleze totul.