Senatorul Serban Valeca a sustinut o declaratie politica, pe care o puteti citi in continuare.
'Am spus de mai multe ori ca actualul Guvern nu are are habar despre masurile care trebuie luate pentru a scoate tara din criza in care a reusit cu "succes" sa o impinga. O confirmare oficiala a acestei afirmatii a mea a venit chiar din partea Bancii Mondiale care, aflam acum din presa, ii propune premierului Boc masuri de organizare a deciziilor guvernamentale. Masurile propuse de Banca Mondiala urmaresc, conform presei, transpunerea prioritatilor guvernamentale in politicile publice. Prim-ministrul Emil Boc si Secretariatul General al Guvernului, in colaborare cu Ministerul Finantelor Publice, trebuie sa ia masuri pentru reactivarea Comitetului de planificare strategica, sub conducerea premierului, pana la finalul anului 2011, conform unei analize a Bancii Mondiale. Asadar, cei de dreapta, cum le place sa se autointituleze actualilor guvernanti, nu sunt in stare sa se organizeze, sa faca o planificare si drept urmare sunt invatati de cei de la Banca Mondiala, urmand ca ei doar sa se conformeze exact ca in vremuri de curand apuse.
Am propus inca de anul trecut un proiect de lege ce prevedea in esenta obligativitatea guvernului de a organiza un program de elaborare a strategiilor economico-sociale ale Romaniei pe termen lung de catre institutele de cercetare de specialitate. In negativismul lor, actualii guvernanti nu au luat in seama propunerea de a organiza si solicita specialistilor pe diverse domenii strategii pe trei scenarii: optimist, mediu optimist si pesimist, strategii ce urmau sa fie propuse spre aprobare Parlamentului, astfel incat sa devina obligatorii si sa fie respectate de catre guvernarile succesive evitandu-se risipa ingrozitoare care se face in aceasta perioada cu fondurile bugetare prin nefinantarea unor proiecte incepute si demararea, cateodata, a altora fara eficienta economica. Mentionez faptul ca aceasta abordare strategica pe termen lung reprezinta o practica a tarilor dezvoltate.
Asistam astfel la inca o premiera a acestui regim : degringolada asa zisa de dreapta va fi organizata de catre straini pe principii ce sunt, in general de stanga. Este greu de inteles de ce in loc sa ia in considerare propunerile interne, venite chiar si din partea opozitiei parlamentare, guvernantii prefera sa plateasca o consultanta straina, care nu de putine ori nu a avut succesul scontat!'