"Voi discuta in aceste zile cu colegii in partid ai, evident, voi inainta presedintelui o nominalizare in acest sens", a declarat, marti, Emil Boc inainte de sedinta Biroului Permanent National al PDL.
Intrebat de numele celui care il va inlocui pe Ioan Botis la sefia Ministerului Muncii, premierul a spus ca acesta va fi anuntat in perioada urmatoare.
Prim-ministrul Emil Boc a preluat interimar portofoliul Muncii ramas vacant saptamana trecuta in urma demisiei lui Ioan Botis. Pentru functia de ministru al Muncii sunt vehiculate numele democrat-liberalilor Raluca Turcan - vicepresedinte al PDL, Claudia Boghicevici - deputat de Arad si vicepresedinte al Comisiei pentru munca din Camera Deputatilor, al carei nume a fost mentionat si la precedenta remaniere si Gheorghe Barbu - secretarul general al Camerei si fost ministru al Muncii, precum si cel al lui Marian Sarbu - presedintele UNPR si fost ministru al Muncii.
Sansele lui Sarbu sunt insa minime, deoarece Emil Boc si mai multi lideri democrat-liberali au anuntat deja ca postul lui Botis revine PDL.
Intrebata despre eventuala sa nominalizare pentru functia de ministru al Muncii, Raluca Turcan spune ca nu a avut discutii pe aceasta tema cu premierul.