Ev.z.ro informeaza: PNL promite locuri in parlament PDL-istilor dezertori.
PNL si PSD scot la mezat scaunele de senator si deputat pentru 2012, in schimbul "lepadarii" democrat-liberalilor de Emil Boc. Liberalii garanteaza si "reabilitarea in fata opiniei publice".
Liberalii si social-democratii deschid in premiera pentru PDL-isti listele viitoarelor alegeri parlamentare. Cine pleaca acum din PDL si se alatura opozitiei isi va pastra fotoliul de senator sau deputat si dupa 2012.
Aceasta este strategia cu care opozitia a pornit deja la atac in parlament, confirmata oficial de lideri ai PNL. "Ducem discutii cu parlamentari ai puterii. Cu PDL. E, ca sa zic asa, simpatia mea", a aratat presedintele PNL, Crin Antonescu, punctand ca "in unele cazuri, feedbackul e pozitiv".
"Negocierile individuale cu democrat-liberalii se duc in functie de mentalitatile si interesele fiecaruia dintre acesti parlamentari. Noi le putem oferi reabilitarea in fata opiniei publice si sansa de a ajunge din nou in parlament, pentru ca PDL nu va mai obtine mare lucru dupa alegerile din 2012", a declarat pentru EVZ vicepresedintele PNL Relu Fenechiu, adaugand insa ca nu e de ajuns ca democrat-liberalii sa demisioneze din partid, ci sa renunte cu totul la mentalitatea PDL-ista.
In opinia liberalilor, o prima victorie este reconvertirea la PNL a deputatului Dan Bordeianu, care a parasit ieri tabara independentilor. De altfel, ca sa-si formeze majoritatea necesara pentru daramarea guvernului, opozitia vrea sa atraga atat "dezertorii" PNL sau PSD, cat si democrat- liberalii cu state vechi. "Sincer, pe mine nu ma incanta niciuna din aceste variante, dar, din doua rele, o acceptam pe cea mai putin rea", a mai spus Fenechiu.
Antonescu e totusi mai optimist, dupa ce, ieri, in Camera Deputatilor, 9 PDL-isti au votat pentru adoptarea declaratiei politice care condamna afirmatiile unor oficiali maghiari privind autonomia. "Asta ne arata ca se pun probleme de constiinta, ca exista o fisura binevenita in unitatea majoritatii. Cred ca in perioada urmatoare, pe diverse teme, aceasta fisura se va largi, aceasta majoritate se va descompune", a declarat Antonescu.
Liderul PNL pare insa sa nu se mai bazeze pe sprijinul UDMR in formarea unei majoritati. "Numar cu drag si cu atentie cum trec zilele de gandire ale UDMR, caci trec. Asta este duritatea timpului", a spus el.