Informatiile Inpolitics, confirmate: Geoana acuzat de PSD ca vrea sa rupa partidul.
Fostul lider al PSD, Mircea Geoana, este la un pas de excludere dupa ce s-a aflat ca lucreaza de zor la crearea unui nou partid, dupa cum v-a informat Inpolitics intr-un material difuzat pe 17 februarie.
Relatam atunci, citand surse apropiate sefului Senatului, ca acesta preconizeaza dislocarea unui numar de parlamentari ai partidului, nemultumiti de relatia cu noua conducere, pentru a infiinta un nou partid de stanga. O strategie incurajata si de posibilitatea coborarii pragului electoral la doar 3%. La jumatatea lunii trecute, el dadea si un fel de mesaj criptat fanilor sai, printr-un interviu la RFI, unde declara:"Din punctul meu de vedere, ca om care a condus acest partid, care a adunat mai mult de 5 milioane de voturi in Romania si la o varsta care e matura pentru viata politica romaneasca, am toata increderea ca viitorul va suna bine pentru mine si pentru cei care cred in mine".
Conform informatiilor difuzate azi de agentiile de presa, cam la o saptamana dupa dezvaluirile Inpolitics, Geoana a avut o intalnire cu un grup de fideli la hotelul Ramada, la care s-a discutat atat varianta unui nou partid, cit si a unei platforme in interiorul PSD, care sa se opuna actualei conduceri. In sedinta BPN de miercuri 9 martie 2011, la care s-a discutat cazul Geoana, Adrian Nastase ar fi aratat si cateva formulare distribuite la Ramada, unul din punctele din formulare referindu-se la identificarea tuturor membrilor PSD nemultumiti fata de actuala conducere, inclusiv a celor care au plecat in ultima vreme din partid. In lumina acestor informatii, conducerea PSD a decis sa ii ceara lui Geoana explicatii, saptamana viitoare, cand ar urma sa se decida si daca el va fi eliminat din partid sau nu. Deocamdata, BPN a decis suspendarea pe termen nemilitat a senatorului Ion Toma, unul dintre "complotisti". Motivul pentru care liderii PSD se tem, insa, de ideea excluderii lui Geoana din partid este acela ca actuala putere l-ar putea ajuta sa-si pastreze fotoliul de presedinte al Senatului, ceea ce i-ar pune pe social-democrati intr-o postura cel putin ridicola.

• Geoana confirma ca mai multi pesedisti i-au cerut sa faca alt partid

Invitat in seara zilei de 9 martie 2011 la Antena 3, Geoana a dezmintit ca ar vrea sa faca alt partid, dar a sustinut, totusi, ca exista in PSD si in afara sa un grup de oameni care i-au cerut acest lucru: "Ca sa spun adevarul-adevarat, ma suna foarte multi colegi din partid - ca si oameni din afara partidului- care imi spun "Dl.Geoana, haideti sa incercam sa facem si altceva, pentru ca lucrurile nu merg bine". Fiecaruia ii spun: "Casa noastra este PSD si avem obligatia sa tinem acest partid" a punctat fostul lider.
El nu a negat intalnirea de la hotel Ramada, precizand, insa ca "eu am sute de asemenea intilniri, ma vad cu colegii mei, vorbesc cu ei la telefon, ii chem la mine la birou, ne intalnim si acasa, si in oras ca sa discutam politica si care este calea de urmat". Geoana a criticat, in context, sanctiunile la adresa unor membri ai PSD, precum senatorul Ion Toma, avertizand ca, in acest ritm, se va ajunge ca partidul sa nu mai aiba combatanti pentru razboiul cu PDL si Basescu.