Senatorul PNL Mario-Ovidiu Oprea este initiatorul unei propuneri legislative pentru modificarea si completarea Legii nr.339/2005 privind regimul juridic al plantelor, substantelor si preparatelor stupefiante si psihotrope (L137/2011). Propunerea se afla in procedura parlamentara la Senat si daca va deveni lege, plantele si substantele halucinogene vor fi interzise complet in Romania.
Propunerea a primit deja aviz favorabil de la Comisia pentru sanatate publica din Senat. Interesant este ca votul "pentru" a fost din partea senatorilor PNL si PSD, dar si a unui senator UDMR. Impotriva au votat doar senatorii PDL. Proiectul legislativ se afla acum la comisiile juridica si administrativa din Senat, pentru raport comun. Consiliul Legislativ a avizat pozitiv propunerea senatorului Mario-Ovidiu Oprea. In schimb, Guvernul nu sustine adoptarea initiativei. Oare de ce se fereste Guvernul sa taie raul de la radacina?, se intreaba senatorul Viorel Arcas, vicelider al Grupului PSD din Senat.
Pana atunci, sa notam ca un senator UDMR intoarce armele si voteaza alaturi de senatorii PNL si PSD pentru a proteja tinerii de pericolul plantelor, substantelor si preparatelor stupefiante si psihotrope.