Basescu-jucator, Crin despre Valentine’s Day, Ponta in surdina
Viorel Dobran a postat pe voxpublica.realitatea.net un text intitulat "Basescu ramane un jucator", pe care il puteti citi in continuare.
Presedintele Traian Basescu a aruncat de dimineata pisica spagara din vami din curtea politicului in ograda sindicalistilor. Mai pe la pranz s-a intretinut amical cu Mugur Isarescu, la sediul BNR, la o zi dupa ce avusese intalniri de taina cu liderii fideli din PDL. Pe seara, presedintele a convocat baronii PDL din teritoriu la Vila Lac, iar intre timp s-a scurs "pe surse" ca Traian Basescu ar intentiona sa numeasca un premier independent. Nu mai conteaza ca vizatul ar fi guvernatorul BNR sau alt "independent", agenda publica a fost facuta de Basescu, care oricum avea o alta parere despre guvernarea cu tehnocrati.
"Va este rusine de calitatea de partide politice ca sa impingem responsabilitatea guvernarii la niste tehnocrati pe care sa ii manipulam din spate?", a spus, presedintele care a indemnat la depasirea complexului ca "ar putea sa ne fie rusine de noi. Alesi ai poporului, ne asumam guvernarea. Asta suntem. Restabilirea increderii in Romania se poate face doar prin asumarea responsabilitatilor de catre un guvern politic, un guvern care raspunde in fata electoratului. Nu un guvern de tehnicieni pe care poate va ganditi sa ii si detasam"
Miza ar fi sefia PDL, unde favorit este in acest moment Vasile Blaga, singurul lider care nu si-a aruncat "cascheta" in fata lui Traian Basescu, ba chiar a facut ceva opozitie in fata liderului de la Cotroceni. O eliberare a lui Emil Boc de povara guvernarii l-ar lasa liber sa mai viseze la un mandat in fruntea principalului partid de la guvernare.
In tot acest timp, Crin Antonescu a vorbit despre Valentine’s Day aranjandu-si buclele rebele, iar Victor Ponta s-a auzit in surdina pe acelasi subiect al spagii din vamile romanesti. Sindicatele au amenintat neconvingator cu proteste, in loc sa comenteze punctual pe modificarile la Codul Muncii, care este posibil sa treaca si el prin asumarea raspunderii guvernamentale.
Maine, mascatii isi amintesc ca au lipsit de pe micile ecrane si, daca nu gresesc usa, mai cauta niste vamesi amatori de sex si spaga si pe la alte granite mai apropiate de Bucuresti ca si-au terminat ratia de combustibil pentru elicopter pe luna februarie si tot asa. Adevarate probleme, care ar merita dezbateri si contre politice, trec la "etc.", sunt asumate functionareste si abia apoi, asa cum se intampla de exemplu cu Legea Educatiei, ajung in spatiul public.