Dan Tapalaga publica pe HotNews articolul "Omul elastic", pe care il puteti citi in continuare.
Cand sunt buni, cand rai, azi se jura ca n-are intelegeri cu mogulii, maine bate palma cu ei. Cand exclude, cand include Securitatea in PNL. Ba vede in Ponta un partener pe urmatorul deceniu, ba un tanar imatur. Cand il injura lacomia, clientela, demagogia PSD, cand propune Romaniei un proiect pe 10 ani cu ele. Denunta dictatura, dar se poarta in partid ca un mic satrap. Il uraste public pe Basescu, insa il admira in intimitate. Ultimul eveniment care a atras atentia asupra omului-elastic este contopirea sa cu omul-pisica. Din aceasta intalnire s-a nascut o Alianta, foarte elastica si ea. Desi astazi pare de dreapta, ea poate vira maine la stanga. O fi croita pe zece ani, dar se poate destrama cat ai zice Crin.
Omul elastic dovedeste o capacitate iesita din comun de a demonstra ca orice e posibil, ca nimic nu conteaza cu adevarat, ca semenii lui sunt moluste fara creier si coloana, ca liberalii lui inghit orice le vara el pe gat iar calcatul pe cadavre este calea catrea puterea suprema. Nu aflam niciodata ce inseamna pentru el binele si raul, care sunt reperele si scopul sau in viata. Se agita, dar nu munceste. Le zice bine, dar nu spune nimic.
Latra fioros principii, dar ridica piciorul pe stalpii oricarui caracter puternic.
Are obiceiul de a vorbi in avalanse de sinonime, un talent rarissim capabil sa declanseze mici orgasme intelectuale bolnavilor de Rebusache. "Sugerez o alianta, o comasare si o unire sub formele cele mai eficiente intre aceste doua mari partide", a spus omul-elastic despre Alianta stanga-dreapta. Practic, poti intelege orice.
Construieste frazele arborescent, intr-o avalansa ametitoare de subordonate care par sa nu se termine niciodata. Este o metoda impecabila de zapacit audienta sau adversarii oricat de versati, inecati finalmente intr-un debit verbal mereu peste cota de inundatie. Cu tehnica oratoriei torentiale isi mascheaza perfect inconsecventa si goliciunea, devenite proverbiale.
Ce daca stergea pe jos cu mogulii in noaptea alegerilor din 2009, pe motiv ca "si-au batut joc de votul romanilor"? Ce daca spumega ca "rezultatul votului nu e dat de Vantu si Voiculescu" si ii soma "sa plece din viata romanilor, daca rezultatele votului infirma aceste mizerii de sondaje"? Unul dintre mogulii atacati in 2009 este acum partenerul sau de Alianta. Sa zicem ca atunci l-au lasat nervii. Dar cum de l-a lasat subit si memoria pe tanarul istoric? Ne amintim ca, in martie 2010, l-a exclus din partid pe Viorel Catarama, reprosandu-i ca s-a purtat la congres "ca un securist ordinar, ca un diversionist grosolan de pe vremuri".
Cum ar veni, e rau sa fii securist. Atat de rau, incat nu meriti carnetul de liberal. Numai ca pentru omul elastic exista securisti si securisti, ordinari si extraordinari. Felix, omul-pisica, trebuie sa faca parte din ultima categorie. Securistii extraordinari pot fi buni liberali. Unul care isi toarna verisoarele la securitate ca sa castige o paine este desigur rau, dar totusi bun, daca stii cum sa-l vinzi.
Totul e sa aburesti publicul, cu o maiastra intorsatura de fraza: Voiculescu este o problema la fel de grava ca "a altor domni, de exemplu domnul Basescu", dar reprezinta "o problema mai mica" decat prezentul actualei guvernari. O pirueta dibace si iata cum raul se evapora iute din securisti. Felix s-a oferit sa-l coafeze zilnic in oglinda stramba a Antenelor sale, primind la schimb cateva locuri in Parlament in 2012.
Oare ce are de zis liberalul Marius Oprea, vanatorul de securisti, de unirea, comasarea, alianta liberalilor cu Partidul Conservator? Dar viitorul fost ministru Andrei Marga? Dar istoricul Stejarel Olaru? Dar actorul vesnic revoltat Diaconu? Se simt ei aliati cu turnatori de calibrul Felix? In caz ca omul elastic uita pana si trecutul omului-pisica, merita sa revada dezvaluirile publicate in 2009 de ziarul Adevarul, patronat de bunul sau amic Dinu Patriciu. Cateva titluri: Voiculescu a mai turnat o verisoara/ Paraschiva Silaghi deconspira turnatoriile lui Felix: Din cauza lui am avut probleme!/ Verisoara lui Voiculescu: Am crezut ca e o ruda corecta; Felix: Eram obligat sa castig si eu o paine/ Felix si-a ingrozit verisoara cu turnatoriile/ CNSAS: Felix isi turna seful cu facaturi etc.
Cum va putea totusi inghiti Alianta de Centru Dreapta un partid de stanga, PSD-ul cu Iliescu si Nastase cu tot, iar comasarea, unirea, alianta sa mai si dureze 10 ani? In cazul omului elastic, foarte simplu. Ponta si ai lui pot fi inghititi la fel de usor cum au fost scuipati. Nu mai departe de noiembrie 2010, pumnul omului elastic lovea in plin figura PSD: "Traian Basescu a fost adus la putere, inainte de toate, de lacomia, de clientela, de hotia, de demagogia PSD, a regimului Adrian Nastase. A regimului Iliescu-Nastase. Ponta, mai mititel, dar acolo" (noiembrie 2010, la Liga Alesilor Locali ai PNL)
Dar poate omul elastic ne va spune peste cateva zile ca vi s-a parut, ca n-a incheiat vreodata alianta cu omul-pisica, care a cazut mereu in picioare si s-a furisat in Parlament, parazitand alte partide sau chiar in Guvern, adus de Basescu pe post de "solutie imorala". Acum doua luni se jura ca nu are "nici o intelegere cu PC sau cu Dan Voiculescu", desi toata lumea il vedea rasfatat seara de seara in studioul Antenelor. Prin urmare, daca va rupe hartiile cand va constata ca motanul turnator catarat in spatele sau il trage in jos inseamna ca vi s-a nazarit. Omul elastic s-a comasat, unit, aliat cu omul pisica doar in vis.
Ce flexibilitate de nevertebrata, ce traiectorie politica ametitoare. Cum sa amesteci albul si negrul cu atata lejeritate? Ce sinteza gresita s-a produs in acest personaj de sex politic incert? Si totusi, multi aplauda, sedusi de flicflacurile exectuate de omul elastic pe platoul Antenelor, sub bagheta dresorilor - bufoni Gadea si Ciutacu. Desigur, stiti deja cine despre cine-i vorba. Numele lui este azi Crin Antonescu, desi nici asta nu-i foarte sigur. In cazul oamenilor supraelastici, totul se poate schimba de pe o zi pe alta.